Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Yritysneuvonta

Onko sinulla kysymyksiä yrittämiseen liittyen? Oletko aloittamassa yritystä, kansainvälistymässä, tekemässä sukupolvenvaihdosta tai kehittämässä toimintaasi?

Me Lapissa autamme sinua mielellämme. Lapin yrittäjien sivuille pääset tästä

 

LAPIN KAUPPAKAMARI - ALUEEN ELINKEINOELÄMÄN ASIALLA

Lapin kauppakamari on Euroopan pohjoisin ja Barentsin Euroarktisen alueen johtava kauppakamari. Vuonna 1939 perustetulla kauppakamarilla on tunnustettu aktiivinen rooli paitsi yritysten kansainvälisessä yhteistyössä ja verkostoitumisessa myös Lapin ja Barentsin alueen kansainvälisessä markkinoinnissa. Noin 400:sta jäsenyrityksestä suurin osa on pk-sektorin yrityksiä, mutta joukossa on myös isoja teollisuusyrityksiä.
Kauppakamari vaikuttaa

Lapin maakunnassa kauppakamari on keskeinen ja ainut itsenäisesti toimiva, koko elinkeinoelämää edustava edunvalvoja. Kauppakamari vaikuttaa alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti erilaisissa yhteisöissä ja yhteistyöryhmissä, ottaa kantaa ja lausuu sekä toteuttaa erilaisia selvityksiä, tutkimuksia ja julkaisuja. Edunvalvonnan ajankohtaisasioita työstetään kauppakamarin valiokunnissa.

Edunvalvonnan tavoitteita ja kohteita on kirjattu vaikuttamissuunnitelmaan (kotisivuilla luettavissa).

Kauppakamari kouluttaa

Yritystoimintaa tukevaa ja kehittävää käytännönläheistä ajankohtaiskoulutusta mm. talous- ja henkilöstöhallinnosta, yritysjuridiikasta, johtamisesta ja esimiestyöstä, myynnistä ja palvelutyöstä ja kansainvälisestä kaupasta. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi sopii yrityksen hallitustyöskentelyn kehittämiseen ja aktivoimiseen. Ks. koulutuskalenteri kotisivuilta.

Kauppakamarin viranomaistehtävät

HTM-tilintarkastajien ja -yhteisöjen hyväksyntä ja valvonta kauppakamarilain mukaisesti sekä ulkomaankaupan asiakirjojen vahvistaminen ja myöntäminen.

Lapin kauppakamarin jäsenyys

Kauppakamarin jäseneduista ja jäseneksi liittymisestä

www.lapland.chamber.fi