Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailu

Koe vauhtia ulkona liikkumisen ohella moottorikelkan selässä. Lapissa kelkkailupalveluja ja merkittyjä reittejä on runsaasti, joten sinulla on mistä valita. Pitkä kelkkailukausi ja lumivarmuus sekä ennen kaikkea Lapin tunturiset maastot ovat vastustamattomia useimmille moottorikelkkailun ystäville. Lapin vetovoimaisuutta lisää valtaisa reittiverkosto, joka polveilee niin tuntureilla ja metsissä kuin vesistöjä peittävillä hangillakin.

Huristele tuhansia kilometrejä valmiilla reiteillä
Lapin merkityille kelkkailureitistöille pääset useimmiten matkailukeskuksista ja taajamien välittömästä läheisyydestä. Jätettyäsi ne taaksesi, avautuu eteesi toisiinsa nivoutunut, yhteensä tuhansien kilometrien reitistöjen kokonaisuus. Jos olet kokenut kelkkailija, voit huristella Rovaniemeltä merkistöä seuraten vaikkapa Käsivarren perukoille saakka.

Kelkkailupalvelut kohdallaan
Lapin luontaisia puitteita täydentävät kattavat palvelut kuten valmiit ohjelmalliset kelkkasafarit tai vaikkapa räätälöidyt opaspalvelut tarpeiden mukaan. Myös ensikertalaisen on Lapissa mahdollisuus saada tuntumaa lumiseen vauhtilajiin asiantuntijoiden opastuksella. Kelkanvuokraus onnistuu helposti paikan päällä pariksi tunniksi tai vaikka koko viikoksi, ja tarjolla on sekä yhden että kahden istuttavia kelkkoja.

Moottorikelkkasafarilla pääset hyvin tutustumaan Lapin talviseen erämaahan. Voit lähteä safarille joko pariksi tunniksi tai useammaksi päiväksi. Osallistujat saavat kaikki tarvittavat varusteet käyttöönsä safarin ajaksi,  joten niitä ei tarvitse hankkia erikseen. Safarien reitit on suunniteltu niin, että ne eivät vahingoita luontoa millään lailla.

Säännöt selville
Kelkkareitit on merkitty maastoon ristiviitoilla, heijastimilla tai joissain tapauksissa väliaikaisilla nauhoilla. Reittien varrella olevat vesistöpaikat, tienylityspaikat jne. merkitään virallisin liikennemerkein. Urilla ajat aina omalla vastuullasi ja niillä on noudatettava yleisiä liikennesääntöjä. Jos poikkeat merkityiltä reiteiltä, tarvitset aina maanomistajan luvan, sillä moottorikelkkailu ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Hevillä et varmastikaan kyllästy kelkkareitteihin, sillä uria on tuhansia kilometrejä.
 

Talven aktiviteetit

 

Talven raikkaat aktiviteetit