Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Maastohiihto

Maastohiihto

Maastohiihdosta innostuneet saavat ilokseen todeta, että laji on pysytellyt eräänä Lapin vetovoimaisimpana matkailutuotteena. Eikä ihme, sillä Lapin varma lumipeite, luonnon kauneus ja hyvin hoidetut latuverkostot tekevät maastohiihdosta kiehtovan harrastuksen niin vasta-alkajalle kuin kokeneellekin sivakoijalle. Myös kuntosi kohenee, sillä laji tekee todella hyvää esimerkiksi sydämelle ja verenkierrolle lihaksistosta
puhumattakaan.

Suksille jo lokakuussa
Ensimmäiset ladut avataan yleensä jo lokakuun lopussa, kun lumitykit valmistavat innokkaimmille latupohjat jo loppusyksystä. Lisää latuja avautuu tasaiseen tahtiin talven edetessä. Lapin hiihtokausi päättyy virallisesti vapun aikaan, mutta Kilpisjärvellä järjestetään kesällä vielä Juhannushiihdot - kaudelle kertyy mittaa!

Hiihdettävää tuhansia kilometrejä
Pääset ladulle helposti, sillä valmiita latuverkostoja löytyy niin kylien kuin kaupunkienkin välittömässä läheisyydessä. Laajimmat ja monipuolisimmat reitit löytyvät kuitenkin kansallispuistojen ja matkailukeskusten yhteydestä, pisimmällään jopa lähes 300 kilometriä. Reittejä on sekä tunturien puhtaissa maisemissa että metsien suojassa.

Oiva palveluvarustus
Omia varusteitakaan ei välttämättä tarvita, sillä välineitä voi vuokrata matkailukeskuksissa. Sen lisäksi lappilaiset ohjelmapalveluyritykset järjestävät erilaisia opastettuja hiihtoretkiä sekä kokeneille että vasta-alkajille. Tämä monimuotoinen laji tarjoaa haastetta kaikille Sukupuoleen tai kuntoon katsomatta. Voit lähteä pitkälle, useamman päivän kestävälle hiihtovaellukselle, yöpyä mökissä ja ruokailla vaikkapa laavulla, tai valita muutaman tunnin retken jonka mukavasti katkaisee latukahvilassa nautittu kuuma juoma.

 

Talven aktiviteetit

 

Talven raikkaat aktiviteetit