Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Lumilautailu

Lumilautailu

Lumilautailu on vauhdikas laji, johon yhdistyy myös aktiivinen tekeminen kavereiden kanssa. Jos sinua kiinnostaa tämä suosittu rentoa elämäntyyliä edustava laskemisen muoto, Lapissa olet oikeassa ympäristössä.

Pohjois-Amerikassa 70-luvun loppupuolella alkunsa saanut laji kulkeutui Suomeen 80-luvun puolivälin tietämillä. Tämä olympialaji on edelleen erittäin suosittu ja kasvussa. Lappi tarjoaa hyvät mahdollisuudet lumilautailun harrastamiseen.

Rinteessä, streetillä tai vaikka metsässä
Jos olet rinnelaskun ystävä, jokaisessa Lapin hiihtokeskuksessa pääset nauttimaan vähintään kymmenestä, ja enimmillään yli 30stä rauhallisesta ja hyvin hoidetusta rinteestä.


Rinteiden lisäksi useimmista lappilaisista laskettelukeskuksista löytyy myös half-pipe ja street. Half-pipe on puoliputken muotoinen, noin 100 metriä pitkä lumikouru, jossa lautailijat tekevät erilaisia hyppyjä. Street puolestaan on lautailijoille varattu rinne, johon on rakennettu erimuotoisia ja -kokoisia hyppyreitä.

Kehittyneet lautailijat pääsevät testaamaan metsälaskua esimerkiksi Suomutunturilla. Metsälasku on luonnon oloissa rinteiden ulkopuolella laskemista. Ennen metsälaskulle lähtöä kannattaa tarkistaa lumitilanne ja kysyä neuvoa esimerkiksi hiihtokeskuksesta jos laskun haastavuus mietityttää.

Aloitatko lumilautailun?
Oppia lumilautailuun tarjoavat kaikki alueen hiihtokoulut ja kaikista Lapin hiihtokeskuksista on mahdollista myös vuokrata lautailuvälineitä. Helpoin tie lumilautailun saloihin kulkeekin juuri hiihtokoulun kautta. Nykytilanteessa parhaiten lautailijoiden toiveet Lapissa ovat toteuttanut Levi ja Ylläs, mutta toki muuallakin tehdään asian eteen jatkuvasti kovaa työtä.

Lautaile lokakuusta vappuun
Lautailemaan pääset jo lokakuun loppupuolella, lumitykkien taatessa lumen ensimmäisille rinteille. Kausi kestää vappuun asti. Tunturien korkeuseroista johtuen voit laskea ylärinteiltä suhteellisen leudoissa olosuhteissa, keskitalvellakin.
 

Talven aktiviteetit

 

Talven raikkaat aktiviteetit