Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Laskettelu

Laskettelu

Hyvin hoidettuja pitkiä rinteitä silmän kantamattomiin - Lappi todella on Suomen vetovoimaisin laskettelualue. Koska Lapin laskettelukeskukset sisältävät kattavat oheispalvelut, laskettelulomasi onnistuminen on taattu.  

Etsitpä sitten loivaa ja letkeää laskettelua alas puuteririnteitä tai vaativampien rinteiden tarjoamaa haastetta ja vauhtia, löydät varmasti Lapista mielimäkesi. Kaikki keskukset tarjoavat selkeästi toisistaan eroavia lasketteluolosuhteita niin virtuoosille kuin vasta-alkajallekin.  

Mikset kruunaisi lomaasi kokeilemalla ylellistä kyytiä helikopterilla koskemattomille puuterilumille tunturien kupeille?

Telemark-suksin vai lumilaudalla?
Jos sinua kiinnostavat laskettelun sijaan tai lisäksi lumilautailu, Telemark tai kumparelasku, Lappi tarjoaa myös näihin erinomaiset puitteet.

Lapin rinteet
Lappilaisilla rinteillä lasket noin kilometrin yhteen putkeen. Pisin rinne, kolme kilometriä löytyy Ylläksellä. Jokaisessa Lapin hiihtokeskuksessa pääset nauttimaan vähintään kymmenestä ja enimmillään 30stä rinteestä. Ja hissikapasiteetti palvelee rinnemääriä. Voit aina nauttia hyvin hoidetuista rinteistä, sillä rinteiden kuntoon panostetaan täysillä, alan viimeisintä tekniikkaa hyödyntäen. Hiihtokeskuksista löydät myös hiihto-opetusta sekä välinevuokrausta ja ohjelmapalveluja.   

Kausi kestää lokakuusta vappuun
Laskettelukauden pääsee aloittamaan jo lokakuun loppupuolella, lumitykkien taatessa lumen ensimmäisille rinteille. Ja viimeistään Levin maailmancupin aikaan marraskuun alussa rinteet ovat jo hyvin aktiivisessa käytössä. Kausi kestää aina vappuun asti, ja luonnollisesti hiihtolomien aikaan on keskuksissa kaikkein kiireisintä. Tunturien korkeuseroista johtuen voit laskea ylärinteiltä suhteellisen leudoissa olosuhteissa keskitalven pakkasillakin.

Yhteislipulla enemmän
Laskettelijoilla on Lapissa käytössään yhteislippujärjestelmä, joka oikeuttaa laskettelemaan useammassa keskuksessa samalla lipulla. Yhteislippujärjestelmä on käytössä Pallas-Oloksella,Ylläksellä ja Levillä. Tällä Super Ski Passilla on laskea rajattomasti kuutena vapaavalintaisena hiihtopäivänä viikon ajan. Lipun omistajalla on käytössään yli 60 hissiä ja 120 rinnettä.
 

Talven aktiviteetit

 

Talven raikkaat aktiviteetit