Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Marjastus ja sienestys

Marjastus ja sienestys

Marjastuskausi on parhaimmillaan syyskuussa. Tällöin kypsiksi ovat ehtineet muun muassa puolukka ja terveyspommi tyrni, joka sisältää suuren C-vitamiinipitoisuutensa lisäksi flavonoidena ja muita terveyttä edistäviä aineita.

Jokamiehen oikeuksien muistamisen lisäksi on tärkeää, että valitset marjastuspaikkasi puhtaalta alueelta tarpeeksi etäällä isoista teistä ja teollisuusalueista.

Sienimetsään
Sienivalikoima pääsee loistoonsa kun punikkitatit, kangastatit, kangasrouskut ja haperot nousevat esiin syksyn saapuessa. Sieniä voi löytää lähinnä erilaisista metsistä. Erityisesti herkkutatti viihtyy kaiken tyyppisissä metsissä, mutta myös metsäpolkujen ruohottuneilta reunoilta, puunjuurilta tai kuivahkoilta kankailta. Rouskuja kasvaa tuoreissa, korpimaisissa ja lehtomaisissa metsissä. Sammaleiset metsät, usein kuusikot, sekä seka- ja lehtipuumetsät ovat vahveroiden suosimaa aluetta.

Ota mukaasi sienikirja metsään lähtiessä, jotta voit tunnistaa keräämäsi herkut. Lisää eri lajikkeista voit lukea täältä www.arctic-flavours.fi

 

Syksyn aktiviteetit

 

Ruskametsään marjastamaan

SYKSYISEEN METSÄÄN
» Marjastus ja sienestys
» Luonnon tarkkailu
» Ruska
» Metsästys
» Vaellus ja retkeily

MUITA AKTIVITEETTEJÄ
» Kalastus
» Golf
» Sauvakävely