Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Peräpohjolan Opisto

- monipuolinen kansanopisto Torniossa

Pitkät perinteet omaava, sitoutumaton kansanopisto Tornionjoen rannalla, lähellä Tornion keskustaa. Opisto on perustettu vuonna 1901 ja sen ylläpitäjänä toimii Peräpohjolan Kansanopiston Kannatusyhdistys ry.

Koulutuksien lisäksi kokous- ja koulutustiloja sekä ruoka- ja majoituspalveluja.

Opiskelijat laulamassa, ja nuotion äärellä
 

Tutkintoon johtava koulutus

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto (120 ov)
- päiväopiskeluna tai oppisopimuskoulutuksena.

Lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinto
- päiväopiskeluna, työn ohessa tai oppisopimuskoulutuksena.

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
- päiväopiskeluna, työn ohessa tai oppisopimuskoulutuksena.

Opintolinjat

Kohti ammattia -linjalla voi parantaa jatko-opintomahdollisuuksia korottamalla peruskoulun arvosanoja ja selvittämällä koulutusvalintaa. Lukuvuoden aikana tehdään mm. kokemuksellisia opintomatkoja Kuusamon Oivankiin. 

Kasvatus- ja ohjausalan linja tarjoaa nuorelle mahdollisuuden pohtia ohjatusti omaa tulevaisuuttaan sekä tulevaa koulutus-valintaansa.

Yliopistoarvosanojen linjalla voi hankkia lisäpisteitä tulevaa koulutusta varten suorittamalla yliopistoarvosanaopintoja sekä kasvatustieteellisiä, ryhmän yhteisiä opintoja.

Liikunnanohjauksen linja antaa valmiuksia jatko-opiskeluun, oppilaitosten pääsykokeisiin sekä liikuntaryhmien ohjaamiseen ja valmentaa monipuoliseksi liikunnan osaajaksi. Opinnoissa suoritetaan uimaopettajan peruskurssi. 

Esiintymistaitojen ja ohjelmapalveluiden linjalla saat perustietoja ja -taitoja hakeutumiseesi jatko-opintoihin esimerkiksi audiovisuaaliselle-, kaupalliselle-, humanistiselle-, kasvatusalalle tai taiteelliselle alalle.

Yliopistoarvosanaopinnot
Kalevalainen jäsenkorjaus -koulutus

Erilaiset lyhytkurssit

Ei-tutkintoon johtava ammatillinen lisäkoulutus

Seksuaalineuvojan koulutus

Kasvatus- ja ohjausalan lyhytkestoiset koulutukset. 

Peräpohjolan opisto ilmasta

Joentalon myyntipalvelut

Rauhallisen pihapiirimme päärakennuksessa Joentalossa on viisi helposti muunneltavaa kokoustilaa, joista yksi soveltuu yli 300 hengelle. Langaton verkkoyhteys toimii koko talossa.

Oma keittiömme ja valoisat ruokailutilat sekä hyvä ruoka noutopöydästä tekevät lyhyestäkin tauosta nautittavan niin kokous- kuin ryhmämatkailijoille. Opiston pihapiiristä löytyvät loistavat puitteet myös majoitukseen ympäri vuoden 60 henkilölle ja kesäaikaan 140 henkilölle.