Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Miten Joulupukki matkustaa?

Miten Joulupukki matkustaa?

Se, miten Joulupukki ehtii jakaa lahjat niin lyhyessä ajassa, on yksi varjelluimmista salaisuuksista. Voimme paljastaa, että asiaan vaikuttavat sekä erot aikavyöhykkeiden välillä että Joulupukin porojen nopeus. Lisäksi lapset eri puolilla maailmaa saavat lahjansa eri päivinä alkaen Pyhän Nikolauksen syntymäpäivästä ja päättyen loppiaiseen. Lopullinen vastaus piilee kuitenkin joulun taiassa, eikä sitä tiedä kukaan muu kuin Joulupukki itse.
 
Reki

Joulupukin pulkka ja reki
Poron vetämä pulkka eli ahkio on Joulupukin yleisin kulkuväline. Se on valmistettu samalla menetelmällä, jolla Lapin asukkaat muinoin valmistivat omat pulkkansa. He puolestaan saivat idean pulkkaan katsellessaan majavia, jotka talvipesää rakentaessaan kuljettivat rakennusaineeksi tarkoitettuja haavanpätkiä sylissään asettuen selälleen toisten majavien vedettäväksi.

Lahjojen kuljettamiseen pulkka ei sovellu, joten tällöin Joulupukki ottaa käyttöön rekensä. Reki on valmistettu samalla vanhalla menetelmällä kuin pulkkakin, mutta se on suurempi ja sen vetämiseen tarvitaan monta poroa. Rekeä vetävien porojen määrä riippuu siitä, kuinka raskas lahjalasti on.

Revontulet

Revontulet
Revontulet syntyvät, kun Kettu Repolainen liikkuessaan Lapin tuntureilla huiskii hännällään lumikinoksia saaden lumikiteet pöllyämään. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että Joulupukki on palkannut Ketun avukseen ja Korvatunturin asukkaille revontulet toimivat viestintävälineenä: Joulupukilla, Joulumuorilla ja tontuilla on oma salainen vihellyksensä, jota käyttämällä he voivat kutsua Kettu Repolaisen synnyttämään revontulet silloin, kun heillä on tärkeää asiaa toisilleen. Revontulet ovat myös oiva tapa matkustaa ja Joulupukki kulkeekin usein niitä pitkin.

Joulupukki asuu..