Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Ylläs

Ylläs on ykkönen

Ylläs Ylläs on monien mahdollisuuksien ihmemaa kaikenikäisille, kaikkina vuodenaikoina. Yhtä aikaa voi kokea hiljaisuuden ja mielenrauhan, aktiivisen tekemisen niin maastossa kuin rinteillä, kulinaristisia nautintoja, hyvää seuraa, menoa ja meininkiä. Tarjolla on ympäri vuoden kulttuuriin, liikuntaan sekä vapaa-aikaan liittyviä tapahtumia.

Perinteitä kansainvälisessä ympäristössä

Pallas-Ylläs kansallispuisto ympäröi Yllästä. Yllästunturin molemmilla puolilla sijaitsevissa vireissä lappilaisissa kylissä, Ylläsjärvellä ja Äkäslompolossa voi nauttia kauniista ja perinteisestä kylämaisemasta järvien rannalla. Tarjolla on paikallisia tuotteita sekä kylätapahtumia kansainvälisessä ilmapiirissä. Kyliä yhdistää Maisematie, joka kohoaa korkeimmillaan 400 metriin merenpinnan yläpuolelle.

 

Käyntikohteet

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturi kansallispuisto on perustettu 1.2.2005. Puisto on Suomen kolmanneksi suurin. Luontokeskus Kellokkaassa on esillä luonto- ja kulttuurinäyttely sekä taidegalleria ympäri vuoden ja Kellokas toimii myös Kolarin kunnan infopisteenä.
Lisätietoa: www.luontoon.fi/kellokas

Lainion Lumikylä

Lainion Lumikylästä löytyy joka vuosi hieman erilainen lumihotelli, jossa voi mm. yöpyä eksoottisessa ympäristössä tai nauttia jääbaarissa hyytäviä juomia.
» www.snowvillage.fi

Konijänkän kotieläinpiha

Konijänkän kotieläinpihalla voi tutustua yli sataan eläimeen, aina hevosesta erittäin harvinaiseen villasikaan sekä strutseihin!
» www.konijanka.fi

 

Matkailuinfo

Ylläksen Matkailuinfo Luontokeskus Kellokkaassa

Osoite:

Tunturintie 54
95970 Äkäslompolo

Sähköposti:

info@yllas.fi

Puhelinnumero:

+358 (0)40 550 2424

www-sivut:

www.yllas.fi


Hiihtokeskus Iso-Ylläs

Osoite:

Iso-Ylläksentie 44
95980 Ylläsjärvi

Puhelinnumero:

+358 (0)165103500
Fax: +358(0)16-510 3521

www-sivut:

www.sportresortyllas.com


Ylläs Ski Oy

Osoite:

Äkäsentie 10
95970 Ylläs / Äkäslompolo

Sähköposti:

yllas-ski@laplandhotels.com

Puhelinnumero:

+358 (0)16 553 368

www-sivut:

www.yllas.fi

 

Lisätietoja

 

Hiihtokeskus

Hiihtokeskus Ylläs

Ylläs on Suomen suurin ja korkein hissillinen tunturi, 718 metriä merenpinnasta mitattuna. Käytössä on kaksi hiihtokeskusta, hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy ja Ylläs-Ski Oy. Ylläksellä on myös Suomen laajin yhtenäinen latuverkosto, 330km. Keväällä 2008 avattiin Suomen suurin gondolihissi, jonka ehdoton erikoisuus on maailman ainoa saunagondoli. Tunturin huipulla palvelevat Suomen korkeimmalla paikalla sijaitsevat kahvila ja ravintola.

RINTEET

Laskettelurinteitä61
Hissejä29
Pisin rinne3km
Suurin korkeusero463m

LADUT
Latuja330km
Valaistuja latuja28km
Koiralatuja            2kpl
Koirapolkuja2kpl
Latukahviloita15kpl
Laavuja ja kotia23kpl