Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Urho Kekkosen kp

Urho Kekkosen kansallispuisto

Perinteistä eräretkeilyä teltan kanssa tai autiotuvalta toiselle kulkien tarjoaa Urho Kekkosen kansallispuisto. Alueella on harrastettu retkeilyä aina 1950-luvulta asti. Kokematonkin voi aloittaa retkeilyharrastuksen turvallisesti kulkemalla puiston luoteiskulmalta löytyvän Saariselän matkailualueen lähialueen hyvin merkittyjä päiväreittejä.

Laajan puiston mahtaviin tuntureihin, laajoihin soihin ja metsäerämaihin voi taitojen ja kokemuksen karttuessa tutustua useamman päivän vaelluksilla. Niiden aikana voi tukeutua laajaan autiotupaverkostoon ja yöpyä niissä tai omassa teltassa.

Talvella Saariselän matkailualueen latuverkosto ulottuu osittain myös Urho Kekkosen kansallispuiston puolelle. Kauemmas puistoon mentäessä tarvitaan umpihankihiihtoon ja talvikeleihin sopivat varusteet. Haasteita kokeneillekin vaeltajille siis löytyy!

» Lue lisää

 

TANKAVAARAN luontokeskus

Aivan Urho Kekkosen kansallispuiston reunalla sijaitseva Tankavaaran luontokeskus on perinteinen luontokeskus, jossa tutustut kansallispuiston luontoon, historiaan ja nykykäyttöön - upeisiin vaellus- ja hiihtoreitteihin, tunturitupien lämpöön, elävään poronhoitoperinteeseen ja avoimiin tunturierämaihin.

» Lue lisää

Tankavaaran luontokeskus, Tankavaarantie 11 B, FI-99695 Tankavaara
Puhelin: 0205 64 7251
Fax: 0205 64 7250