Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Tiesitkö tämän joulupukista?

Tiesitkö tämän joulupukista?

Vaikka Joulupukki on kaiktille meille tuttu, monen lapsen mielessä seikkailee heitä askarruttavia kysymyksiä rakkaaseen kuurapartaan liittyen. Professoritontut useista eri maailmankolkista pitivätkin siksi suurkokouksen, jossa he yhdessä pohtivat lapsilta kuulemiaan mietteitä. Joulupukin ja Joulumuorin avustuksella professoritontut kokosivat yhteen vinon pinon useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja kirjoittivat niiden vastaukset tähän kaikkien nähtäväksi. Niinpä kysymmekin sinulta: Tiesitkö tämän Joulupukista?
 
Ikä?

Joulupukin ikä
Kysyessämme tätä, Joulupukki mietti pitkään ja vastasi näin: Tiedättekö, en ole itsekään aivan varma. Yritin kerran laskea montako joulua muistan, mutta päästessäni ajassa taaksepäin noin 364 joulun verran, nukahdin keinutuoliini…

Parta


Joulupukin parta
Joulupukin parran pituus vaihtelee sen mukaan, kuka sen mittaa. Viimeisimmän mittauksen teki pääprofessoritonttu, joka oikeaa jalkaansa mittana käyttämällä sai vastaukseksi kolme jalkaa ja hapsukarvat!

Jotta Joulupukin parta säilyisi kauniina ja tuuheana, ovat tontut perustaneet Joulupukille oman Tonttuparturin. Parran huolittelu onkin ihan oikeaa työtä; pelkästään parran kihartamiseen tarvitaan tusina Parturitonttuja! 

Pituus

Joulupukin pituus
Joulupukin pituus vaihtelee sen mukaan, mitä hän tekee. Hän on lyhyempi silloin, kun hän samoilee tunturissa marjoja poimien tai juttelee pienten lasten kanssa ja pidempi silloin, kun hän tähystää horisonttiin tai katselee kirkasta tähtitaivasta. Tämän kuitenkin tiedämme varmasti: Joulupukki on pidempi kuin pisin tonttu, mutta lyhyempi kuin vanhimmat männyt Lapissa.

Puuro

Joulupukin lempiruoka
Tähän ei ole vaikea vastata: Joulupukin mielestä maailman paras ruoka on tietysti Joulumuorin joulupuuro! Puuron resepti on hyvin salainen, eikä kukaan muu kuin Joulumuori itse tiedä sitä. Tietäjätontut ovat kuitenkin paljastaneet yhden puuron salaisista ainesosista: ” Mihin-minä-pistin-sen?” -mausteen

Vapaa-aika

Joulupukin vapaa-aika
Kesällä Joulupukkikin viettää vapaa-aikaa! Silloin hän rentoutuu vaeltamalla metsissä ja tuntureilla marjoja poimien tai kalastaen.

Joulupukki harrastaa myös kullanhuuhdontaa omalla salaisella kultavaltauksellaan yhdessä kultatonttujen kanssa. Hänen lempiharrastuksensa on kuitenkin lukeminen: tälläkin hetkellä hän lukee kymmentä eri kirjaa yhtä aikaa.

Eläimet


Joulupukin eläimet
Monet luulevat, että porot ovat tärkeimpiä eläimiä Joulupukille. Kaikkien eläinten hyvinvointi on kuitenkin hänelle yhtä tärkeää. Tästä syystä useissa paikoissa ympäri Suomea myös eläimet juhlivat joulun aikaan. Esimerkiksi Ranuan eläinpuistossa voi kokea Eläinten joulun, jolloin niin pienet hiiret kuin isot jääkarhut toivottavat toisilleen hyvää joulua. Tiesithän, että jääkarhut eivät nuku talviunta!

Joulupukki on todellakin kaikkien eläinten kaveri ja hän osaa myös puhua eläinten kieltä. Tämä taito on erittäin tärkeä etenkin Lapin erämaan kesässä, jolloin hyttyset valloittavat maiseman. Hyttyset ovat Joulupukin Porotonttujen apulaisia, sillä ne auttavat kokoamaan kaikki porot koolle korvamerkkejä vastaanottamaan.

Joulupukki asuu...