Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 

Hiihtokeskus

Hiihdon historian siipien havinaa

Suomun 1960-luvun puolivälistä alkanut hiihtohistoria on maailmankuulu. Freestylen isoisä, HotDog-hiihto, tuli Suomulle 1970-luvulla ja vuonna 1989 Suomulla järjestettiin Suomen ensimmäinen Freestyle World Cup-kilpailu. Alueen tuulensuojaiset rinteet ovat kasvattaneet joukon freestylen taitureita aina maailmanmestareiksi ja olympiavoittajiksi asti. Perinteinen Suomu modernisoituu ja tekee nyt vahvaa paluuta suoraan hiihdon harrastajien sydämiin. Uusi Arctic Circle hotelli on erityisesti rauhallisen hiihtokansan ja hyvän ruuan ystävien suosima. Alueelle on rakennettu myös täysin mukavuuksin varustettuja mökkejä, palvelutarjontaa on lisätty ja kehittämistyö jatkuu edelleen.

RINTEET

Laskettelurinteitä13
Hissejä5
Pisin rinne1700m
Suurin korkeusero240m

LADUT
Latuja70km
Valaistuja latuja17km

 

 
 
Suomu - Kemijärvi

suomutunturi

Suomutunturi Huipputason rinteet keskellä kauniita metsiä ja Kemijärven vesistön tuntumassa tarjoavat nautintoa, haasteita ja rentoa vauhtia kaikenikäisille. Suomua pidetään turvallisena ja sopivan pienenä kohteena, mistä syystä se on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Iltaelämä keskittyy ruokapöytien ääreen, koska molemmissa Suomun hotelleissa on huipputason kokit ja myös kahvila Tuulenpesän kotiruoka kerää kehuja ympäri Suomea.


Aarre puiden suojassa
Suomu sijaitsee Kemijärven kunnassa keskellä suuria metsiä ja erämaa-alueita. Paikka on sakean puuston keskellä, mikä suojaa hiihtäjiä ja laskettelijoita tarjoten pehmeää lunta silloinkin, kun se muualla on kovaa tuulikorppua. Kemijärven etelärannalla kohoavan tunturin vaarojen väliin jää pieniä suolampia, joissa joutsenet pesivät kesäisin. Suomun kangasmetsiin ja lampien reunoille kesä tuo marjastajat keräämään hilloja, mustikoita ja puolukoita. Alue on perinteistä poronhoitoaluetta ja vaeltaja kohtaa usein myös poroja jäkäliköissä.

 

Käyntikohteet

Räisälän kappeli ja lossi

Suomulta 5,5 kilometrin päässä sijaitsee pieni, tunnelmallinen Räisälän kappeli, jossa voidaan järjestää häitä, ristijäisiä ja muita perhejuhlia tilauksesta.

Räisälässä on myös Kemijärven kesäisin ylittävä lossi, joka on ilmainen.

Riutukan uittomuseo

Tonkopurolta Raakuntietä mentäessä on vanha Riutukan uittomuseo, jossa kesäaikaan voi tutustua pieneen puroon tehtyihin uittoränneihin, mitä pitkin vuosisatojen ajan puut kuljetettiin syvältä metsistä vesistöihin. Paikalla on myös useita rakennuksia, erätupa majoittautumiseen, sauna puron rannalla sekä tulentekopaikka päiväretkeläisille.

Muita nähtävyyksiä

Sallan poropuisto idässä ja Oulangan kansallispuisto etelässä ovat alle tunnin automatkan päässä. Noin tunti menee Posion keramiikkataiteilija-pajoihin, Riisitunturin kansallispuistoon sekä Korouoman kanjoniin, jossa on Suomen suurin jääputous. Pohjoiseen mentäessä on Kemijärven vesistö 5 minuutin päässä, kaupunki puolen tunnin ja Pyhä-Luoston kansallispuisto runsaan tunnin matkan takana.

 

Matkailuinfo


Kemijärven Matkailuinfo        

Vapaudenkatu 8, 1 krs.
98100 Kemijärvi
+358 40 189 2050
info.visit@kemijarvi.fi

www.visitkemijarvi.fi

 

Suomutunturin hiihtokeskus

Hotelli Suomutunturi
+358 207 199 120
myynti@suomutunturi.fi
Kotakuja 1
98720 Suomutunturi 

Vuokraamo
+358 207 199 110
vuokraamo@suomutunturi.fi

Myynti
+358 207 199 121
myynti@suomutunturi.fi 

http://www.suomutunturi.fi/