Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Salla

Salla

Salla Idyllisessä Sallassa olet kuin kotonasi. Erämaassa elo on vain hieman erilaista, siellä voit hengittää rauhallisesti erämaan kanssa samaan tahtiin…


Sallan jylhissä maisemissa sijaitsee suomalaisen hiihdon syntysija. Tiettävästi Sallassa hiihdettiin jo ennen ajanlaskumme alkua, minkä todistaa Sallasta löytynyt maailman vanhin yli 5000 vuotta vanha suksi. Sallassa järjestettiin myös Suomen ensimmäiset syöksylaskun ja pujottelun SM-kisat jo vuonna 1937. Pitkien perinteiden mukana karttunut vankka ammattitaito ja Sallan monipuoliset rinteet ja ladut tarjoavat hiihtäjille hiihtoelämyksiä, joita on vaikeaa löytää mistään muualta.

Sallaa ympäröivä Euroopan suurin erämaa-alue elää omaa elämäänsä niin kuin se on tehnyt sitä jo miljoonia vuosia - hiljaisena ja kauniina, villinä ja valjastamattomana. Venäjän läheisyys ja kansainvälinen rajanylityspaikka luovat alueelle oman mystisen eksotiikkansa. Historian havinan voi tuntea, kun vierailee Sallan alueen lukuisilla toisen maailmansodan ankarilla taistelukentillä. Sotanäyttämö jätti luontoon arpia, jotka näkyvät vielä tänäkin päivänä; sotatarvikkeita, juoksuhautoja, korsuja ja muistomerkkejä.

Sallan monipuoliset ja korkeatasoiset matkailupalvelut takaavat kodinomaisen viihtyvyyden, mutta kuitenkin täydellisen irtioton tavallisesta arjesta. Mukavuuksista ja palveluista ei tarvitse tinkiä, päinvastoin. Sallassa voit laskea pääsi pehmeään tyynyyn joko hotellissa tai mökeissä, joita on runsaasti eri tasoisia ja kokoisia. Ravintolapalvelut, kaupat, kylpylä, ohjelmapalvelut ja muut vaativan matkailijan palvelut ovat aina ulottuvillasi niin kesällä kuin talvellakin. Ammattitaitoiset ja kokeneet oppaat vievät sinut retkille ja safareille jännittävän erämaan syleilyyn niin moottorikelkoilla, koirilla, poroilla, lumikengillä, mönkijöillä, kanooteilla kuin kirkkoveneilläkin.

 

käyntikohteet

Oulangan kansallispuisto 

Oulangan kansallispuisto sijaitsee Etelä-Sallan ja Kuusamon alueella. Oulangan kansallispuisto on erinomainen retkeilykohde. Puiston läpi kulkee suosittu Karhunkierroksen vaellusreitti. Myös lyhyillä, muutaman tunnin päiväretkillä on mahdollisuus saada hyvä yleiskuva Oulangan luonnosta ja nauttia avautuvasta kansallismaisemasta.
Hautajärven luontotalo esittelee Oulangan kansallispuistoa, Karhunkierrosta ja alueen sekä tutustuttaa pohjoisen suoluonnon erityispiirteisiin. Talolla saat tietoa retkeilystä, alueen palveluista ja Metsähallituksesta.
Lisätietoa: www.luontoon.fi/oulanka

Tuntsan erämaa-alue
Tuntsan erämaa-alueelta Pohjois- Sallasta aukeaa näkymät Euroopan suurimpaan erämaahan, joka jatkuu Venäjän rajan toiselle puolelle. Tuntsa on suosittua retkeily-, kalastus ja metsästysaluetta. Tuntsan erämaa- aluetta halkoo UKK-reitti, jota pitkin vaeltamalla alueeseen on helppo tutustua.
Lisätietoa: www.luontoon.fi/tuntsa
Sallan poropuisto
Poropuiston päärakennuksessa on Metsän Sali-näyttely, petoeläinvitriini sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä. Lisäksi poropuistosta löytyy kahvila, matkamuistomyymälä, 130 -paikkainen auditorio sekä 200 hehtaarin poropuisto kesyine poroineen ja patikkareitteineen. Ohjelmapalvelut on tarjolla kesällä ja talvella.
Lisätiedot www.sallareindeerpark.fi
 

Sallan matkailuinfo

Sallan matkailuneuvonta

Osoite:

Postipolku 3
98900 Salla

Sähköposti:

tourist.info@salla.fi

Puhelinnumero:

0400 269 838

www-sivut:

www.salla.fi

 

Hiihtokeskus

Salla Ski Resort

 Parhaiten Salla Ski Resortin ainutlaatuisuus aukeaa, kun nouset ylös tunturiin. Mahtava maisema ja tunturiluonto näyttäytyvät aina Venäjälle asti. Perheet, lautailijat ja New School -laskijat nauttivat sinisistä itärinteistä ja punaisista eturinteistä sekä Snow Parkista.

Experteille riittää takamaastoa ja esimerkiksi pujottelurinne, jonka haasteista kertoo sekin, että alppimaajoukkueet käyttävät sitä harjoittelupaikkanaan. Lasten oma rinne on turvallisesti eturinteen alaosassa Keloravintolan pihapiirissä. Samalla alueella on rinnepalvelutalo, josta löytyy kaikenlaiseen lumella liikkumiseen erikoistunut välinevuokraamo ja -huolto sekä kaikki lumilajit taitava hiihtokoulu. Saman katon alla on myös Ski Shop ja kahvio. Ala-asemalta on kävelymatka hiihtokeskuksen ravintoloihin ja useimpiin majoituspaikkoihin.

RINTEET

Laskettelurinteitä

15

Hissejä

5

Pisin rinne

1300m

Suurin korkeusero

230m

Nopeuslaskurinne

on


LADUT
Latuja110km
Valaistuja latuja37km
Vaelluslatuja34km
 Patikkareittejä37km, joista vaativuusluokiteltuja 290km