Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Saariselkä - Inari

Saariselkä - Inari

 Inari - Saariselkä Kaukana Pohjoisessa

Inari-Saariselkä on täynnä mahdollisuuksia!

Kirkkaat joet ja välkkyvät vesistöalueet tarjoavat kesällä tekemistä kalastajille, kullanhuuhtojille, melojille sekä koskenlaskua ja veneilyä harrastaville. Patikoi ja kuuntele luonnon rauhaa Inari-Saariselän matkailualueen tunturimaisemissa helppokulkuisilla sekä hyvin merkityillä reiteillä, koe kalastamisen riemu erämaajoella ja vaskaa kultaa kokeneen kullankaivajan opastuksella. Kun olet maistanut Saariselän tarjontaa, laajenna reviiriäsi Inarijärven jylhiin maisemiin. Tutustu saamelaiskulttuuriin Inarissa, risteile laivalla pyhälle Ukonkivelle tai käännä jokiveneen keula kohti Lemmen- tai Ivalonjokea. Utsjoelta löydät Kevon luonnonpuiston, Fiellu-vesiputouksen sekä EU:n pohjoisimman kylän, Nuorgamin. Euroopan parhaat lohijoet Teno ja Näätämöjoki kutsuvat kalastamaan. Lomallasi voit myös tehdä päiväretken Jäämeren upeisiin vuonomaisemiin, Inari-Saariselkä matkailualueelta Pohjois-Norjaan on vain muutaman tunnin ajomatka.

Talvisin alue täyttyy arktista talvea hakevista ihmisistä ympäri maailmaa. Revontulet, joita voi nähdä jopa 200 kertaa syksyn ja talven aikana, tuovat alueelle paljon niistä kiinnostuneita ihmisiä. Alueella on laaja latuverkosto ja ladut avautuvat jo hyvissä ajoin alkutalvesta. Saariselällä hoidettuja latuja on yli 200 kilometriä ja monet niistä kulkevat tunturialueella. Saariselkä on kahden tunturin laskettelukeskus. Kaunispään ja Iisakkipään kupeilla on 15 rinnettä, joiden vaikeusluokitukset vaihtelevat erittäin helpoista mustaan rinteeseen. Alueen monet ohjelmapalveluyritykset tarjoavat monipuolisia aktiviteetteja kuten saamelaiskulttuuria, revontulien katselumatkoja, husky-ajeluja, porosafareita, moottorikelkkailua, lumikenkäretkiä, hiihtovaelluksia ja paljon muita talven riemuja.

 

 

Käyntikohteet

Tankavaara

Tankavaaran Kultakylä kansainvälisine Kultamuseoineen kertoo Lapin kullan historian. Alueelta löytyy myös majoitus- ja ja ravintolapalveluja.

Koilliskairan luontokeskus

Tutustu Suomen toiseksi suurimman kansallispuiston luontoon ja eläimiin.

Siida saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus

Siida on keskeinen kohtaamispaikka Inarissa, Suomen saamelaisalueen keskuksessa. Siida on ikkuna saamelaiseen kulttuuriin ja Pohjois-Lapin monimuotoiseen luontoon.

 

Saariselän matkailuinfo

Saariselän matkailuneuvonta

Osoite:

Kelotie 1
99830 Saariselkä

Sähköposti:

tourist.info@saariselka.fi

Puhelin:

040 168 7838

www:

www.inarisaariselka.fi

  
Inarin matkailuneuvonta

Osoite:

 

Siida
Inarintie 36
99870 Inari

Sähköposti:

tourist.info@inari.fi

Puhelin:

040 168 9668

 

Hiihtokeskus

RINTEET

Saariselkä on kahden tunturin laskettelukeskus. Kaunispään ja Iisakkipään kupeilla on 15 rinnettä, joiden vaikeusluokitukset vaihtelevat erittäin helpoista mustaan rinteeseen.

15 rinnettä (7 valaistuja)
Pisin rinne 1300 m
Suurin korkeusero 180 m
Hissejä 5, kapasiteetti 6500 hlöä/tunnissa.
Lautailijoille Suomen pisin streetti
Lapsille oma harjoittelurinne
Suomen pisin pulkkamäki 1200 m

LADUT

Latuja n.200 km
Valaistuja latuja 34 km (klo 22.00 saakka)
Ivalossa ja Inarissa latuverkostoa on yhteensä n. 30 km.
Koko Inarin kunnan alueella on valaistuja latuja/reittejä yhteensä n. 50 km.