Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Rovaniemi

Rovaniemi - Lapin sykkivä sydän

Rovaniemi Rovaniemi on Suomen Lapin pääkaupunki, joka sijaitsee pohjoisella napapiirillä. Matkakohteena Rovaniemi tunnetaan ennen kaikkea Joulupukin kotikaupunkina, jossa Lapin ihmeet, luonnonläheisyys ja modernin kaupungin laadukas palvelutarjonta ovat koettavissa helposti ympäri vuoden.


Loma Rovaniemellä onkin monipuolinen yhdistelmä vauhdikkaita safareita ja luontoseikkailuita. Joulupukin Pajakylä ja Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsevat aivan kaupungin kyljessä ja Pyhätunturi kansallis-puistoineen ja Ranuan eläinpuistoineen ovat mainioita päiväretkikohteita. Rovaniemellä loma voi sisältää shoppailua, kulttuuria ja iltaelämää. Lentoaika Helsingistä Rovaniemelle on noin tunti, ja joka päivä tarjolla on useampia yhteyksiä sekä lentäen että junalla.

Eri vuodenaikoina Rovaniemi näyttää itsestään uusia puolia: valon määrä, lämpötila ja luonnon ihmeet antavat leimansa jokaiselle kahdeksalle vuodenajalle. Toukokuusta alkaen Rovaniemelle houkuttelevat keskiyön aurinko, monenlaiset kesätapahtumat sekä luontoelämykset jokivenesafareista koskenlaskuun. Pakkaskaamoksen aikaan voi ajaa moottorikelkalla lumisessa metsässä tai joen jäällä. Vaikka joulun aika on vain kerran vuodessa, Rovaniemellä on palanen joulua jokaisena vuodenaikana. Rovaniemi on Joulupukin kotikaupunki ja hän on Napapiirillä tavattavissa vuoden jokaisena päivänä.

Tervetuloa Rovaniemelle, Lapin sykkivään sydämeen.

 

Käyntikohteet

Arktikum

Arktikum tarjoaa kaikenikäisille mielenkiintoisen seikkailun pohjoisen luonnon ja kulttuurin pariin. Näyttelyissä tutustutaan pohjoiseen elämään aina esihistoriasta tulevaisuuteen. Arktikumissa sinua palvelevat lisäksi kahvila, tilausravintola, kirjasto ja persoonallinen matkamuistomyymälä. Arktikum sijaitsee Rovaniemen keskustassa, Ounasjoen rannalla.

Pohjoisranta 4
96200 Rovaniemi
Puh. (016) 322 3260 
Fax (016) 317 843 
info@arktikum.fi
www.arktikum.fi

Ranuan eläinpuisto

Ranuan eläinpuisto on Joulupukin oma eläinpuisto. Siellä asustaa noin 60 lajia arktisen ja ohjoisen alueen villieläimiä pienimmästä suurimpaan. Ranuan eläinpuisto on avoinna vuoden ympäri ja siellä on ravintola sekä Fazerin makeismyymälä. Kesäisin eläinpuiston yhteydessä on kotieläinpuisto.

Rovaniementie 29
97700 Ranua
Puh. (016) 355 1921
fax (016) 355 1034
ranuan.zoo@ranua.fi
www.ranuazoo.com

Joulupukin Pajakylä ja Pääposti

Ylitä maaginen Napapiiri, pistäydy ravintoloissa ja matkamuistomyymälöissä ja heittäydy
ohjelmapalveluyritysten tarjoamiin seikkailuihin Joulupukin Pajakylässä. Joulupukkikin on
tavattavissa Kammarissaan joka päivä. Keskustasta matkaa on 8 kilometriä. Bussilla nro 8 pääsee mukavasti perille.

Pajakylässä sijaitsevasta Joulupukin Pääpostista kannattaa lähettää Rovaniemen reissun postikortit, sillä niihin saa silloin Joulupukin erikoisleiman. Pääpostista löydät postimerkkejä, kalentereita ja erilaisia lahjoja. Joulupukin Pääposti on auki vuoden jokaisena päivänä.

Joulupukin Pääposti
96930 Napapiiri
Puh. 020 452 3120 
joulupukinpaaposti@posti.fi
www.santaclaus.posti.fi
www.santaclausvillage.info

 

ROVANIEMEN matkailuinfo

Rovaniemen Matkailuneuvonta

Osoite:

Maakuntakatu 29–31, Lordin aukio
96200 Rovaniemi

Sähköposti:

travel.info@rovaniemi.fi

Puhelinnumero:

Puh. 016 346 270
Fax. 016 342 4650

www-sivut:

www.visitrovaniemi.fi