Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Pyhä-Luosto

Pyhä-Luosto

Pyhä-Luosto

  Pyhä-Luosto on monipuolinen kahden tunturikeskuksen kokonaisuus, vain 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemeltä ja Napapiiriltä. Pyhä-Luostolla vieraat saavat nauttia Suomen eteläisimmän tunturijonon luonnosta kansallispuistossa, laadukkaista rinne- ja hiihto-olosuhteista sekä Euroopan ainoasta vieraita vastaanottavasta Ametistikaivoksesta.

Yhteistä koko alueelle on ruuhkattomuus sekä aidon lappilaisuuden ja modernien matkailupalvelujen yhdistyminen aktiivisia lomailijoita miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Pyhä ja Luosto sijaitsevat lähellä toisiaan - niin lähellä, että halutessaan vieraamme voi helposti käyttää molempien keskusten palveluja hyväkseen.

 

Käyntikohteet

Pyhä-Luoston kansallispuisto
PYHÄ-LUOSTO KANSALLISPUISTO - IHAN LÄHELLÄSI!
Tervetuloa kokemaan Pyhä-Luoston kansallispuiston jylhät maisemat, upea luonto ja hiljaisuus yhdessä alueen monipuolisten palvelujen kanssa. Kansallispuisto sijaitsee aivan molempien tunturikeskusten vierellä, yhdistäen keskukset toisiinsa pitkin kuruja ja keroja. Pyhä-Luoston kansallispuisto tarjoaa kaikkina vuodenaikoina hyvät mahdollisuudet päiväretkeilyyn tai pienten vaellusten tekemiseen.

Lisätietoja Pyhä-Luoston kansallispuistosta ja retkeilymahdollisuuksista paikanpäällä antaa Luontokeskus Naava ja Luostolla Lapland Hotel Luostotunturi .

 

Luontokeskus Naava - Olohuone Pyhä-Luostolla on avoinna joka päivä!
Naavassa on hieno luontonäyttely Pyhä-Luoston kansallispuiston luonnosta, geologiasta jakulttuurihistoriasta. Asiakaspalvelusta saat parhaat neuvot alueelle ja kansallispuistoon. Naavassa tapahtuu pitkin vuotta: luontoiltoja, konsertteja, elokuvia ja paljon muuta. Café Loimun herkut ja viihtyisä ympäristö tarjoavat kivan lepotauon. NaavaShopista löydät kivoja juttuja. Naavassa on ilmainen WLAN- yhteys ja meille ei ole pääsymaksua.

Ametistikaivos
Luoston tunturikeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee Euroopan ainoa toimiva ametistikaivos. Lampivaaran Ametistikaivos lienee ainoita jalokivikaivoksia koko maailmassa, jonne matkailijat ovat tervetulleita. Kaivoksella tunturin laella sinut johdatetaan kivien kiehtovaan maailmaan. Tunnin mittaisen ohjelman aikana opit paikan geologista historiaa ja jalokivien salaisuuksia.  Oman onnen ametistin löytyminen ankkuroi kokemuksen henkilökohtaiseksi ikimuistoiseksi elämykseksi.  Kaivos on avoinna päivittäin.

Ametistikaivos
Lampivaara
99555 Luosto
visit@amethystmine.fi
Puh: +358 (0)400-523 924
Ametistikaivos.fi
 

TAPAHTUMAT

Pyhä-Luoston luonto on myös näyttämö erilaisille musiikkitapahtumille.
 

Pyhä Unplugged
Huippusuosion saavuttanut Pyhä Unplugged järjestetään mahtavissa Pyhätunturin maisemissa. Konsertteja on neljänä päivänä torstaista sunnuntaihin Aittakurussa, Hotelli Pyhätunturin ravintoloissa ja tunturin huipulla, Tajukankaan laavulla sekä Naavassa. Perinteisesti tapahtuman taiteellisena johtajana on Mato Valtonen ja housebändinä Lenni-Kalle Taipale & SVY. Aittakurun uskomaton akustiikka ja kurun taika kutsuu vuosi vuodelta musiikin ystäviä nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta.

LuostoClassic
LuostoClassic on erilainen ja erikoinen klassisen musiikin tapahtuma. Siellä kohtaavat ihmisten arvot, luonto ja laadukasmusiikki. LuostoClassic festivaaleilla huippuorkesterit ja maailman huippuesiintyjät tulevat ulos tunturiluontoon esiintymään ihmisille, jotka eivät koskaan lähtisi muihin konserttisaleihin. Konserteissa istutaan musiikin sylissä ja makaillaan kanervikossa mustikoita syöden. Konserttisalit ovat luonnon muovaamia esityspaikkoja tunturin rinteessä, jääkauden joella ja syvällä metsälammella.

Ruskaswing
Tervetuloa viihtymään swingin ja rytmimusiikin sekä välittömän tunnelman merkeissä Pyhälle ja Kemijärvelle, jossa lapin ruskan väriloisto tarjoaa hienot puitteet rentoutumiseen ja musiikista nauttimiseen. Ulkoilun lomassa voit nauttia swingmusiikista sekä myös Pyhän Aittakurun ainutlaatuisesta miljööstä.

Luontokeskus Naava- Matkailuinfo
Luontotie 1, 98530 Pelkosenniemi
pyhaluosto@metsa.fi
Puh. +358 (0)205 64 7302
www.luontoon.fi/NAAVA
 

Pyhä-Luoston matkailuinfo

Pyhä-Luosto Matkailuyhdistys ry / Luontokeskus Naava -Matkailuinfo

Osoite:

Luontotie 1
98530 PELKOSENNIEMI

Email:

pyhaluosto@metsa.fi

Puhelin:

+358 (0)205 64 7302

www:

luontoon.fi/NAAVA

 

Hiihtokeskukset Pyhä ja Luosto

Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa sijaitseva HiihtoPyhä on ollut intohimoisten hiihtäjien pyhiinvaelluksen kohde jo 60-luvulta alkaen. Pyhä on monipuolinen, mutta kompakti ja kiireetön hiihtokeskus, jonka rinteet haastavat kokeneet laskijat sekä tarjoavat aloittelijoille ponnahduslaudan uuden harrastuksen pariin. Pyhällä koet Lapin taikaa ympärivuoden, jossa Suomen vanhin kansallispuisto hurmaa luontoliikkujan kaikkina vuodenaikoina.

Pyhä 14 rinnettä
Pituudet: 20- 1800m Korkeuserot: 1,5- 280m Hoidettuja rinteitä yht. n. 14km Lumetusjärjestelmä: 14 rinteessä
Valaistus 12 rinteessä Hissikapasiteetti 10 400 hlö/h
Hissi-ja lumi-info:
p. 0400 101 695, ski.pyha.fi

 

Luoston rinteet sopivat erityisesti perheille ja leppoisan laskettelun ystäville. Rinnetoiminnat keskittyvät mukavasti rinneravintolan läheisyyteen. Luoston rinneväen turvallisuudesta ja hyvästä asiantuntevasta palvelusta vastaa ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta. 

Luosto 7 rinnettä siirtymäreitteineen.
Pituudet: 400-1500m
Korkeuserot: 60-225m
Hoidettuja rinteitä n. 7km
Hissi-ja lumi-info:
p.040 684 9101, www.luosto.fi
 

Ladut
Pyhän ja Luostolla on yhteinen latuverkosto ja ajantasainen latuseurantajärjestelmä.

Latuja: 150km
Valaistuja latuja: 40km