Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Posio

Posio - Lapin Taikamaa

Posio - Lapin taikamaa Posio on monien mahdollisuuksien keramiikka- ja matkailukunta Etelä-Lapissa, vanhan lappalaisalueen sydänmailla. Posio tunnetaan Pentikin kotipaikkana, koskemattomista erämaistaan, runsaista vesistöistään, houkuttelevista vapaa-ajanasumiskohteista sekä lumesta ja jäästä.


Posion vetovoimainen luonto houkuttelee luonnosta nauttivia matkailijoita ympäri vuoden. Posio on tullut erityisen suosituksi muun muassa jääkiipeilijöiden, ja kalastajien sekä metsästäjien parissa. Kalastuksessa Posiolla onkin todella runsaasti valinnan varaa – peräti yli 3 000 järveä ja lampea.

Posion huomattavimpia nähtävyyksiä ovat Pentik-mäki tehtaanmyymälöineen, museoineen ja näyttelyineen, kotiseutumuseo Lohirannan kylässä, Riisitunturin kansallispuisto, jylhä Korouoman retkeilyalue, kirkasvetiset Kitkajärvi ja Livojärvi sekä Livon ja Hietajärven kilometrien mittaiset hiekkarannat, joista Livon rantaa kutsutaan ”Lapin Riviera”. Myös Syötteen kansallispuisto sijaitsee osittain Posion kunnan alueella.

Kirin rinteiltä löytää vauhdin hurman niin pieni kuin isokin laskettelija. Kirintövaaran laskettelukeskus tarjoaa mahdollisuuden elämyksiin perheystävällisissä rinteissä.

 

Käyntikohteet

Korouoman luonnonsuojelualue

Korouoma on satoja miljoonia vuosia vanha ruhjelaakso, joka syntyi kallioperän ruhjevyöhykkeeseen. Nykyisen muotonsa kanjoni sai jääkauden vaikutuksesta. Syvimmillään kanjoni on noin 100-130 metriä keskiosassaan. Rotkolaakso ja sen korkeat kalliojyrkänteet muodostavat henkeäsalpaavan jylhän maiseman, josta pääsee nauttimaan ympäri vuoden. Kohteessa monipuolisesti eri luontotyyppejä, myös harjumaastoja ja pieniä lehtoja.
Lisätietoa: Korouoman luonnonsuojelualue

Riisitunturin kansallispuisto

Riisitunturin kansallispuisto on erämaahenkistä tunturi- ja vaaraluontoa parhaimmillaan. Tunturin kupeita värittävät hienot rinnesuot, ja Riisitunturin huipulta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Kitkajärvelle ja Posion metsämaisemiin. Suosittuja käyntikohteita ovat Riisitunturin huiput sekä retkeilyreittien varrella olevat maisemakohteet. Riisitunturin kansallispuistoon liittyvät kiinteästi lounaispuolella sijaitseva Karitunturin soidensuojelualue sekä etelä- ja pohjoisreunoihin rajoittuvat vanhat metsät.
Lisätietoa: luontoon.fi/riisitunturi

Pentik-mäki

Tunnetuin ostos- ja kulttuurimatkailukohde Posiolla on Pentik-mäki, jossa voit tehdä ostoksia ja samalla tutustua keramiikan ja muotoilun kokoelmiin. Pentik-mäki, joka on kasvanut maailman pohjoisimman keramiikkatehtaan viereen. Kansainvälistyneen yrityksen perustivat vuonna 1971 Anu Pentik ja Topi Pentikäinen. Tarjolla vierailijoille ovat mm. tehtaanmyymälä, Muistoja maalta -näyttely, Vanhaa keramiikkaa -näyttely, Kansainvälinen kahvikuppimuseo sekä kahvila.

Pentik-mäki
Maaninkavaarantie 3
97900 Posio
puh.0207 220 330
faksi: 0207 220 331
www.pentik.com
 

Posion matkailuinfo

Posio matkailuinfo

Osoite:

Maaninkavaarantie 5
97900 Posio

Sähköposti:

matkailu.neuvonta@posio.fi

Puhelinnumero:

+358 (0) 44 767 4218

www-sivut:

www.posiolapland.com