Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Pallas-Yllästunturin kp

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Länsi-Lapissa sijaitseva Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on Lapin suosituin kansallispuisto. Alueelle tehdään vuosittain yli 300 000 käyntiä. Pinta-alaltaan se on Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto. Kansallispuiston lähistöltä löytyvät isot matkailukeskukset Ylläs, Levi ja Olos.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on perinteisen retkeilyn kehto Suomen Lapissa. Ensimmäinen retkeilyreitti alueelle, Hetta-Pallas, linjattiin jo 1934. Nykyisinkin kansallispuiston alueella voi tehdä pidempiä vaelluksia tai valita lukuisista päiväreiteistä omalle kunnolleen sopivan. Talvisin hiihtämiseen Pallas-Yllästuntureiden alueelta löytyy 500 km latureittejä. Niistä suurin osa huolletaan koneellisesti.

» Lue lisää

 

Pallas-Yllästunturin luontokeskukset

Kansallispuistolla on kolme luontokeskusta, jotka ovat todellisia luontotiedon keskuksia monenlaisine retkeilyneuvonta- ja opastuspalveluineen, upeine näyttelyineen, dia- ja videoesityksineen

Luontokeskus Kellokas
Luontokeskukset ovat todellisia luontotiedon keskuksia monenlaisine retkeilyneuvonta- ja opastuspalveluineen, upeine näyttelyineen, dia- ja videoesityksineen. Luontokeskukseen on mukava pysähtyä levähtämään ja virkistymään.
» Lue lisää

Pallastunturin luontokeskus
Pallastunturin luontokeskuksella Pallas-Yllästunturin kansallispuiston suojissa on pitkät perinteet. Metsästä paljakalle -näyttely kertoo Pallas-Ounastuntureiden geologisesta syntyhistoriasta sekä kasvillisuuden ja eläimistön muuttumisesta noustaessa metsästä ylös tunturien puuttomalle paljakalle.
» Lue lisää

Skierri- Tunturi-Lapin luontokeskus
sijaitsee Hetassa. Kulkijat -näyttelyssä esitellään paimentolaissaamelaisuutta ja luontoa. Näyttelyn pääosassa on poro, joka yhdistää luonnon ja ihmisen."
» Lue lisää