Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Oulangan kansallispuisto

Itärajalla Koillismaan ylänköalueella sijaitseva Oulangan kansallispuisto on oivallinen retkikohde sekä patikoijille että vesiretkeilijöille. Puiston läpi kulkee Karhunkierros, suosittu vaellusreitti, sekä Oulankajoki, monipuolisen vesiretkeilyn mahdollistava joki.

Oulangan kansallispuiston luonnon monimuotoisuudesta saa käsityksen jo lyhyemmälläkin retkellä, vaikkapa luontokeskuksesta Kiutakönkäälle patikoiden. Hyvin merkityt vaellusreitit mahdollistavat myös pidempiaikaisen retkeilyn. Talvella puistoon kannattaa mennä lumikengillä tai umpihankihiihtoon soveltuvilla suksilla.

» Lue lisää
 

Luonto on avoinna ympäri vuoden! Talvella lumi ja pakkanen luovat Kiutakönkäälle hämyisen tunnelman - patikoi katsomaan jäätyykö köngäs!

Karhunkierroksen luontokeskus
Napapiirillä sijaitseva Karhunkierroksen luontokeskus johdattaa retkeilijän Karhunkierroksen ja UKK-reitin poluille tai innostaa suksimaan kansallispuiston pohjoisosan monimuotoisille aapasoille. Hae retkivinkit Oulangan kanjonin henkeäsalpaavien maisemien ja Kalliovaaran ikiaikaisten hiidenkirnujen äärelle.
» Lue lisää

Oulangan luontokeskus
Oulangan luontokeskus tarjoaa tietoa Oulangan kansallispuiston ainutlaatuisesta jokiluonnosta ja alueen rikkasta lajistosta. Oulangan luontokeskus palvelee myös Riisitunturin kansallispuiston kävijöitä.
» Lue lisää