Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Meri-Lappi

Meri-Lappi - siellä missä Lappi alkaa

VisitSeaLapland

Etelä-Lapin viisi kuntaa Simo, Tervola, Keminmaa, Kemi ja TornioHaparanda muodostavat Meri-Lapin. Täällä kohtaavat sykkivä kaupunkielämä ja ympärillä oleva luonto sekä historia ja nykyaika. Suuret lohijokien kosket, mutkittelevat sivuhaarat ja meren upea saaristo ovat täynnä jännittäviä mahdollisuuksia.

Meri-Lapissa saat kokea myös kahden valtakunnan tarjonnan, sillä olemmehan kylki kyljessä Ruotsin kanssa. Meillä voit nauttia hyvistä elämyksistä, jopa sellaisista, joita monet pitävät elämänsä seikkailuina. Meri-Lappi on avoinna vuoden ympäri.

Talvella ja keväällä voit risteillä jäisellä meren ulapalla suurella jäänmurtaja Sampolla ja uida hyisessä meressä itseäsi kastelematta. Kemin LumiLinnassa voit ruokailla, yöpyä LumiHotellissa tai halutessasi mennä vaikka vihille. Meri-Lappi tarjoaa myös moottorikelkkasafareita ”merinäköalalla” Perä-Meren jäälaukeuksilla, huskyvaljakkoajeluita halki lumisten maisemien sekä hevosajeluita perinnemaisemissa.  Oikean ralliauton rattiin pääset, jos haluat testata talviajotaitojasi. Talviset ja keväiset tapahtumat tuovat vilskettä elämään.

Kesällä voit nauttia Kukkolankosken kuohuista koskenlaskussa tai mennä mukaan veneretkelle Kemijoelle. Laivaristeilyllä Perämeren rannikolla ja saaristossa nautit merellisestä tunnelmasta kauniissa maisemissa.

Ympäri vuoden voit tutustua Meri-Lapin lukuisiin nähtävyyksiin ja nauttia ostosparatiisin kiihkeästä tunnelmasta. Meri-Lapissa pääset myös kalastamaan ympäri vuoden. Lukuisat tapahtumat tuovat oman lisänsä Meri-Lapin runsaaseen tarjontaan.
 

Käyntikohteet

Kemin lumilinna 

Kemin LumiLinna on lumirakentamisen jokavuotinen taidonnäyte, sekä aito todiste kemiläisestä hulluudesta ja innovaatiosta – matkailukohde, joka rakennetaan joka vuosi erilaiseksi. Kauden aikana linnassa järjestetään korkeatasoista ohjelmaa. Palveluksessasi on Lumiravintola, Lumihotelli ja Lumikappeli. Lapsille LumiLinnassa on vielä paljon enemmän.
» Siirry kotisivuille www.visitkemi.fi/fi/lumilinna

Jäänmurtaja Sampo

Tunne Jäänmurtaja Sammon voima, kun se puskee jään läpi tiensä. Halutessasi voit myös pulahtaa hyiseen mereen asianmukaisessa varustuksessa. Tämä mieleenpainuva elämys on pakko kokea! Kesäisin alus toimii kahvila-ravintolana.
» Siirry kotisivuille www.visitkemi.fi/fi/sampo

Jalokivigalleria

Jalokivigalleria sisältää yli 3000 jalokiveä, on suurin Euroopassa. Näyttelyyn kuuluu myös aito Suomen kuninkaan kruunu ja kopiot Euroopan kuuluisimmista kruunun jalokivistä.
» Siirry kotisivuille

Aineen taidemuseo

Aineen taidemuseolla voi tutustua Aineen Kuvataidesäätiön kokoelmaan, joka sisältää suomalaista taidetta 1800-luvun alusta nykypäiviin. Peruskokoelman lisäksi taidemuseo järjestää koti- ja ulkomaisia vaihtuvia näyttelyitä ja käyttöön on mahdollista varata110-paikkainen auditorio. Taidemuseon viihtyisästä kahviosta avautuu näköala Kaupunginlahdelle ja rajan yli Ruotsin puolelle.

Torikatu 2, Tornio
Puh. +358 (0)16 432 438
Siirry kotisivuille

Kukkolankoski

Perinteikäs ja historiallinen Kukkolankoski on säilytetty valjastamattomana vapaassa Torniojoessa. Tutustu siian lippoamiseen kuten sitä on tehty vuosisatoja, nauti kosken pauhuista, maalaismaisemista ja varrassiiasta.

 

Meri-Lapin matkailuinfot

TornioHaparanda Matkailutoimisto

Osoite:

Matkakeskus, Krannikatu 5, 953 36 Haparanda, Sweden

Sähköposti:

tourist@haparandatornio.com

Puhelinnumero:

+358 (0)50 590 0562 sekä +46 922 262 00

www-sivut:

www.haparandatornio.com

Avoinna
arkisin:

klo 9:00 - 17:00

Kemin kaupungin Matkailuneuvonta

Osoite:

Kemin kaupungintalon aula, Valtakatu 26, 94100 Kemi

Sähköposti:

asiakaspalvelu@kemi.fi

Puhelinnumero:

+358 (0)40 680 3120

www-sivut:

www.visitmeri-lappi.fi

Avoinna arkisin:
klo 8:00 - 15:30