Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Apurit

Joulupukin apurit

 


Joulumuori
Joulupukki ja Joulumuori ovat tunteneet toisensa jo ennen kuin ensimmäiset tunturit Lapin erämaassa muodostuivat. Joulumuori asuu myös Korvatunturilla ja hänen tehtävänsä on pitää Korvatunturi toiminnassa sillä välin, kun Joulupukki ja tontut puuhastelevat omien töidensä parissa. Joulumuorin voi kuitenkin tavata myös Savukoskella Korvatunturin pitäjässä, jossa hänellä on oma kammarinsa.

Tonttu

Tontut
Joulupukilla on valtavasti tonttuja. Sanotaan, että kun aurinko laskee Korvatunturilla, voi peittojen alta näkyä ainakin yhtä monta paria tonttujalkoja, kuin taivaalla on tähtiä. Uusia tonttuja syntyy aina, kun ilta-auringon viimeiset säteet kohtaavat revontulet ja tähdet loistavat taivaalla. Tontuksi voi myös päästä jokainen, joka käy erityisen tonttukoulun ja jolla on aitoa joulun taikaa sydämessään.

Jokainen tonttu on erilainen: osa on pienempiä kuin päästäisen poikaset, toiset taas suurempia kuin pisimmät kuuset Korvatunturilla. Jokaisella tontulla on myös oma nimensä ja erityistehtävänsä ja heitä asuu ympäri maailmaa. Vaikka tontut voivat olla hyvinkin suuria, on heitä silti vaikea nähdä. Tämä johtuu heidän nopeista jaloistaan ja äänettömistä liikkeistään. Tiesitkö, että tonttuja voi itse asiassa nähdä vain silloin, kun he itse haluavat tulla nähdyksi?

Poro


Porot
Ehdottomasti tunnetuin Joulupukin poroista on Petteri Punakuono, jonka tunnistaa joulun aikaan sen hohtavasta punaisesta nenästä. Petteri on tietysti vain yksi Joulupukin poroista, sillä raskasta lahjarekeä vetämään tarvitaan useampia.

Kaikki Joulupukin porot oppivat jossain vaiheessa elämäänsä lentämään Petteri Punakuonon lentokoulussa. Ne lentävät kuitenkin ainoastaan jouluna ja testilennoilla, sillä vain tällöin ilmassa on erityistä lentämiseen tarvittavaa joulun taikaa. Muina aikoina porot laiduntavat Lapin erämaassa.

Joulupukki asuu..