Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Näin pääset Lappiin

Näin pääset Lappiin

Suomen Lappi on maailman syrjällä tai keskellä kaikkea - katsontakannasta riippuen. Tärkeää on kuitenkin se, että pääset paikan päälle vaivattomasti mistä päin maailmaa tahansa.

Valitse itsellesi sopivin tapa matkustaa Lappiin. Perille pääset sekä lentäen, junalla, bussilla että tietysti omalla autolla. Paikan päällä paikasta paikkaan voit liikkua helposti paikallisilla ski busseilla, vuokra-autoilla tai vaikka taksilla.

Lapissa tieverkostot ovat hyvässä kunnossa ja aikataulut helppo sovittaa omiin suunnitelmiisi. Muistathan myös, että lappilainen neuvoo mielellään sinut oikeaan suuntaan. Älä epäröi kysyä!

Junalla

Junalla pääset Lappiin vaivattomasti. Voit valita päivä- tai yöjunayhteyksistä sinulle sopivimman. Lapissa junalla voi matkustaa länsirajaa pitkin Kolariin asti, sekä Koillis-Lapin suuntaan aina Kemijärvelle saakka. Matkasi voi jatkua eri puolille Lappia jatkoyhteysbussein, jotka odottavat sinua heti rautatieasemilla.

Suomalaiset junat ovat hyvin varustettuja. Siistit makuu- ja ravintolavaunut löytyvät lähes jokaisesta yhteydestä. Junissa on PC-paikkoja ja mukana kulkevat jopa autot. Huomaa myös, että juna on ympäristöystävällinen liikkumisväline. Lue lisää VR:n palveluista.

Bussilla

Bussiyhteydet kattavat koko Suomen. Busseja kulkee useita päivittäin, joista voit valita omaan aikatauluusi sopivimman yhteyden. Paikan päällä sinua palvelevat paikallisliikenne, hiihtokeskusten skibussit sekä taksit. Lisätietoa paikallisliikenteestä löydät  Liikenne-sivulta.

Matkakeisari.fi

Matkeisari.fi-hintavertailupalvelusta löydät edulliset juna- ja bussimatkat Lappiin. Palvelu etsii linja-autojen sekä junien aikataulut ja hinnat. Palvelun avulla käyttäjä voi vertailla bussi- ja junayhteyksiä lähtöajan, hinnan ja nopeuden mukaan. 

Lentäen

Lentäminen on nopein tapa tulla Lappiin. Lentoja saapuu Helsingistä Lapin viidelle lentokentälle: Enontekiölle, Ivaloon, Kemi-Tornioon, Kittilään ja Rovaniemelle. Lento kestää 1 - 1,5 tuntia.

Autolla

Lappiin voit saapua kätevästi myöa omalla tai vuokra-autolla. Suorin maantieyhteys Helsingistä Lappiin kulkee Lahden, Jyväskylän ja Oulun kautta Rovaniemelle. Muita suosittuja reittejä ovat Länsi-Suomen rannikkokaupungit yhdistävä tie (E 75) pohjoiseen sekä itäinen, mm. Lappeenrannan, Joensuun, Kajaanin ja Kuusamon kautta kulkeva reitti.

 

Lentoyhteydet

 

Juna-aikataulut

VR

 

Bussi-aikataulut