Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Lapin kuusi seutukuntaa

Lapin maakunnan 21 kuntaa ryhmitellään kuuteen seutukuntaan. Niiden toiminnan painoalueita ovat mm. alueellinen kehittäminen ja yhteistyö. Asukasmäärät perustuvat Lapin liiton julkaisemiin tietoihin.

Itä-Lapin seutukunta

Itä-Lapin seutukunnan muodostavat Kemijärvi, Pelkosenniemi, Posio, Salla ja Savukoski. Alue jakaa valtionrajaa Venäjän kanssa, eteläosassa se rajoittuu Pohjois-Pohjanmaan kuntiin. Seutukunnan asukasluku on 18 291.

Kemi-Tornion seutukunta

Kemi-Tornion seutukunnan muodostavat Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola ja Tornio. Se on alueeltaan sama kuin Meri-Lappi.Alue sijaitsee Lapin lounaisosassa, Perämeren pohjukassa. Alueellista yhteistyötä tehdään myös Ruotsin puolella sijaitsevan Haaparannan kaupungin kanssa. Alueen asukasluku on 60 355.

Pohjois-Lapin seutukunta

Pohjois-Lapin seutukunta muodostuu Inarin, Sodankylän ja Utsjoen kunnista. Alue on Euroopan Unionin pohjoisin seutukunta. Se jakaa valtionrajaa Norjan ja Venäjän kanssa. Asukasluku on 16 849. 

Rovaniemen seutukunta

Rovaniemen seutukunnan muodostavat Rovaniemi sekä Ranua. Rovaniemen maalaiskunta ja Rovaniemen kaupunki yhdistyivät vuonna 2006 Rovaniemen kunnaksi. Seutukunnan asukasluku on 64 881.

Tornionlaakson seutukunta

Tornionlaakson seutukunnan muodostavat Pello ja Ylitornio. Alue sijaitsee länsiosassa jakaen valtionrajaa Ruotsin kanssa. Pinta-alaltaan pienimmän Lapin seutukunnan asukasluku on 8 561.

Tunturi-Lapin seutukunta

Tunturi-Lapin seutukunnan muodostavat Enontekiö, Kittilä, Kolari sekä Muonio. Alue sijaitsee Lapin luoteisosassa ja käsivarren alueella. Valtionrajaa se jakaa Ruotsin ja Norjan kanssa. Seutukunnan asukasluku on 14 371.