Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Ainutlaatuinen luonto

Lapin luonto

Mitä sinulle tulee mieleen Lapin luonnosta? Lumiset tunturimaisemat? Poroja? Kenties kullansävyissä hehkuvat hillasuot? Mahdollisuuksia on monia, kuten todellisessakin Lapin luonnossa. Näillä sivuilla esittelemme Lapin luonnon moninaisuutta.

Vuodenajat ovat Lapissa selkeästi toisistaan erottuvia. Ilmastoon vaikuttavatkin monet tekijät, joita saamme kiittää myös lämpimistä aurinkoisista kesäpäivistä sekä talven paukkuvista pakkasista, kaamoksesta ja yöttömän yön ainutlaatuisuudesta.
 
Mahtavat tunturit ja vuolaana virtaavat joet ovat ehkä tunnetuimpia Lapin luonnon ominaisuuksia. Eikä ihme, ovathan tunturitkin seisoneet paikallaan jo kymmeniä miljoonia vuosia. Mitä kaikkea ne voisivatkaan meille kertoa? Siihen emme vastausta kai ikinä saa. Näillä sivuilla Lappi.fi kertoo kuitenkin sen oleellisen ympäristöstämme. Tunturit, jängät, joet ja järvet esittäytyvät. Kerromme myöskin Lapin luonnossa viihtyvistä kasveista ja eläimistä.   

Kulta on maaperämme rikkaus. Kullassa on jotain kiehtovaa ja mystistä - onhan se leikkinyt kuurupiiloa ihmiskunnan kanssa jo tuhansia vuosia. Lappi.fi kaivaa kultakimpaleen ja kertoo sinulle sen historiaa ja nykypäivää.

Tutustu luonnon Lappiin.