Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Ylitornio

Ylitornio, Tornionjoen varrella on komeinta Tornionjokilaaksoa. Aavasaksan vaara hallitsee komeaa vaaramaisemaa vastapäätä Ruotsin Övertorneån kuntakeskusta.
Ylitornio ilmasta

Samankokoiset Ylitorniot yhdistää Tornionjoen ylittävä Aavasaksan silta.

Tornionjoki virtaa Ylitornion kohdalla laajoina toisiaan seuraavina suvantoina, Kainuunkylässä Pohjolan laajimman jokisaariston kohdalla väylä levittäytyy yli kolmeen kilometriin. Tornionjokeen laskevan Tengeliöjoen vesistö muodostaa Lapin maineikkaimman järvireitin. Alkulähteet pulppuavat Rattostunturin takaa ja kulkevat suurten järvien, Raanujärven, Vietosen ja suurimman Miekojärven läpi kohti Tornionjokea.

 

Matkailu ja harrastukset

Kautta vuosisatojen Torniolaakso ja Ylitornion Aavasaksa on kiinnostanut ihmisiä. Matkailijat ovat aina saaneet alueella vieraanvaraisen kohtelun. Ylitorniolla viihtyvät kaikki! Metsäiset ja kumpuilevat vaaramaisemat, Tornionjoki sekä suuret vesistöt Napapiirin halkomassa kauniissa maisemassa luovat puitteet myös yksilöidyille harrastuksille. Jääkiekko kokoaa ystävänsä Ylitorniolle niin rajan takaa kuin koko laajasta Lapista jäähalleihin.