Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Tornio

Tornio ilmasta Tornio on vuosisatainen Lapin portti, jonka menestys kauppa- ja markkinapaikkana perustuu edulliseen sijaintiin Tornionjoen ja Perämeren yhtymäkohdassa keskellä Perämerenkaarta.

Tornio sai kaupunkioikeudet 1621 kuningas Kustaa II Adolfilta ja nykyinen valtakunnanraja on profiloinut kaupunkia vuodesta 1809.

Tänään Tornio ja Ruotsin Haaparanta muodostavat 32 500 asukkaan kansainvälisen kaksoiskaupungin rajalla. Ainutlaatuisen rajayhteistyön tavoitteena on saavuttaa "kahden maan edut - yhden maan velvoitteet".

Kansainvälinen elinkeino- ja osaamiskeskittymä rajalla

Tornio on vahva teollisuuskeskittymä, jonka tunnetuimpia osaamisaloja ovat mm. teräs- ja tekstiiliteollisuus. Kaupungin monipuolinen koulutustarjonta kuten Lappia/Kemi-Tornion AMK, HUMAK, PPO sekä JaloteräsStudio, Mediapolis ja Pohjoisen kulttuuri-instituutti ovat Tornion osaamisen perusta.

 

Elämyksellinen vierailukohde

Rajalla -kauppakeskus Tornio  Haparanda on rajakaupan keskus (IKEA, kauppakeskus Rajalla), joka tarjoaa hengästyttäviä tutustumiskohteita kulttuurin ja luonnon ystäville: Alatornion kirkko (UNESCO), Tornion kirkko, Aineen taidemuseo, maakuntamuseo, kansallispuistot ja lohestaan tunnettu Tornionjoki. GreenZonen golfkentällä voit ylittää valtakunnan rajan ja aikavyöhykkeen yhdellä lyönnillä.

Viihtyisää asumista

Voit asua Suomessa, Ruotsissa, rajalla, keskustassa, meren rannalla, lohijoen äärellä tai maaseudun rauhassa. Kahden maan palvelut ovat käden ulottuvillasi. Hyvien liikunta- ja harrastusmahdollisuuksien keskellä viihdyt varmasti!

Kulkuyhteydet:

Hyvät maantieyhteydet eri puolilta.
Junalla: Tornion itäinen seisake 2 km keskustasta, Kemin rautatieasema 25 km
Lentäen: Kemi-Tornion lentoasema 18 km, suorat lennot Helsingistä
Rajanylityspaikat Ruotsista: Etelätulli, Krannikatu, Näränperä, rautatieyhteys
Satama: Röyttä 10 km