Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Sodankylä

Sodankylä - Lapin tähtikunta

Sodankylällä on vahva ominaislaatunsa: täällä vanha ja uusi, perinteet ja teknologia kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.Sodankylän elokuvajuhlilta
 Kuva: Santeri Happonen


Kaupunkitasoiset palvelut ja kehittyneet viestintäyhteydet tekevät Sodankylästä Keski-Lapin hallinnon, palvelujen ja liikenteen keskuksen. 

Arktinen sijainti ja kunnan ennakkoluuloton ote ovat tuoneet Sodankylään ainutlaatuista tutkimustoimintaa ja yrittäjyyttä. Tähtelän alueella toimivat Oulun yliopiston erillislaitoksena Sodankylän geofysiikan observatorio, 7 maan ylläpitämä EISCAT-asema ja Ilmatieteen laitoksen Lapin ilmatieteellinen tutkimuskeskus. Myös Jääkäriprikaati hyödyntää arktisia olosuhteita tutkiessaan ja kehittäessään pohjoisille alueille sopivia sotilasvarusteita, organisaatioita, taktiikkaa ja menetelmiä - yleensäkin ihmisen selviytymistä kylmässä ilmastossa.

Pääosassa Lapin luonto

Pyhä-Luostolla vaeltamassa

 
Kolmannes Sodankylän pinta-alasta on erilaisia suojelualueita.

Urho Kekkosen sekä Pyhä-Luoston kansallispuistot tarjoavat hyvät mahdollisuudet retkeilyyn kaikkina vuodenaikoina, niin vaativalle ja pitkille eräretkille kuin lyhyille päiväretkillekin.  Elinvoimainen maaseutu pienine, idyllisine kylineen ja palveluineen luovat ominaispiirteensä kunnan monipuoliseen tarjontaan. Tänne ovat uudet asukkaat, yrittäjät ja matkailijat lämpimästi tervetulleita.

Tapahtumissa on tähtien loistetta

Erämaan hiljaisuuden ohella Sodankylä tarjoaa matkailijoille tapahtumien runsautta, kulttuuria sekä aitoja elämyksiä.

Kullanhuuhdontaa Tankavaarassa

Vuosittain järjestettävät Sodankylän elokuvajuhlat, Luosto Classic, Kullanhuuhdonnan SM-kisat, Vuotson Lapin Markkinat ja monet muut ainutlaatuiset tapahtumat elävöittävät kuntaa. Museo-galleria Alariesto, Vanha kirkko, Ametistikaivos, Revontulikota Pohjan Kruunu sekä Tankavaaran kultakylä ja kultamuseo ovat mieleenpainuvia käyntikohteita.