Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Simo

Talvimaisemaa Simosta Noin 3500 asukkaan Simon kunta sijaitsee Lapin läänissä Simojoen alajuoksulla. Simo rajoittuu pohjoisessa Kemiin, Keminmaahan ja Tervolaan, idässä Ranuaan ja etelässä Iihin.

Simon pinta-ala on 1483,1 km2, josta vesialue ilman merialueita on noin 18,4 km2.

Simo on vuosisataisesti tunnettu lohipitäjä. Sanotaan, että Simo  on rakennettu lohitalonpoikien rahoilla. Simo muodostuu vahvoista merenrannan ja jokivarren kylistä. Kalastusta Simojoella

Lohta on aikoinaan pyydetty merestä ja joesta. Kalastusmatkailu nähdään yhtenä kunnan vahvana tulevaisuuden elinkeinona.

 

Erinomaisen sijaintinsa ja kokonsa vuoksi Simojoki on helposti tavoitettava ja kalastettava joki. Simossa voit nauttia myös metsästyksestä ja patikoinnista. 

Pilkkijät Talvella pilkkiminen ja moottorikelkkailu ovat suosittuja harrastuksia. Alueen yrittäjät järjestävät kaikille  halukkaille erilaisia ohjelmapalveluja eri vuodenaikoina. 

Martimoaavan soidensuojelu- alueen 30 km pituiset pitkospuut taukotupineen ja laavuineen ovat hieno, rentouttava kohde. Lintuharrastajat ovat ottaneet alueen omakseen runsaan lajivalikoiman vuoksi.

Selviteltävänä olevat energiahankkeet, tuulivoimapuistot ja ydinvoimala avaavat toteutuessaan Simolle ja koko Kemi-Tornion seutukunnalle valtavat kasvun ja kehittymisen mahdollisuudet. Simo on viihtyisän asumisen palvelualtis ja ennakkoluuloton kunta, johon uusien asukkaiden on helppo muuttaa.