Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Salla

Laskettelija luonnossa Sallan kunta sijaitsee Itä-Lapissa Venäjän rajan tuntumassa. Kunta on perustettu alun perin vuonna 1857 Kuolajärvi- nimisenä ja nimi muutettiin Sallaksi vuonna 1937.

Kunnan elinkeinorakenne on vuosikymmenten saatossa muuttunut maatalousvaltaisesta palveluelinkeinoihin painottuvaksi. Palvelut työllistävät tällä hetkellä yli 70 % työssäkäyvästä väestöstä. Sallan kansainvälinen rajanylityspaikka ja sijainti EU:n itäisellä ulkorajalla kansainvälisen ns. Barentsin käytävän solmukohdassa avaa mahdollisuuksia kansainväliselle kaupankäynnille.

Paikka ihmiselle

Sallan kunnassa on tarjolla vuokra-asuntoja enemmän kuin Suomen kunnissa keskimäärin. Kunnan omistamia tontteja on  myytävänä ja niiden hinnat ovat reilusti Etelä-Suomea edullisemmat. 
Tyttö ja kaksi poroa

Päivähoidon tilanne on hyvä ja perusopetuksen lisäksi Sallasta löytyy myös lukio. Luonnossa viihtyvälle Sallassa on rajattomat harrastusmahdollisuudet. Kunnan alueella on laaja Tuntsan erämaa-alue ja Oulangan kansallispuisto marjastus-, kalastus- ja retkeilymahdollisuuksineen. Kulttuuritoiminta Sallassa on vireää.

 

Matkailu

Vaeltajat Matkailupitäjänä Salla oli tunnettu jo 1930- luvulla. Suomen  ensimmäiset alppihiihdon SM- kilpailut pidettiin vanhalla Sallatunturilla jo vuonna 1937.

Nykyään matkailu on yksi kunnan tärkeimmistä elinkeinoaloista. Kunnan aktiivinen panostaminen matkailuun on luonut uusia työpaikkoja ja yritysten määrää, millä on säteilyvaikutuksensa myös muuhun elinkeinoelämään. Matkailun kehittämistä ohjaa Sallatunturi2020- kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on kolminkertaistaa rekisteröidyt yöpymisvuorokaudet, matkailutulo ja vuodepaikat vuoteen 2020 mennessä. Salla on Vuoden Hiihtokeskus 2009.