Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Rovaniemi

Rovaniemi - porot taideteos

Kahden suurjoen, Ounasjoen ja Kemijoen syleilyssä on muodostunut kehittyvä, kansainvälinen, kaupan, hallinnon ja koulutuksen kaupunki. Rovaniemi on aina ollut portti Lappiin ja Lapin läänin hallinnollinen keskus jo vuodesta 1938.

Rovaniemestä on sijaintinsa ansiosta luontevasti kasvanut Lapin pääkaupunki, jolla on oma rytminsä; sopivan rauhoittava, mutta silti sykähdyttävä - Lapin sykkivä sydän.

Sana rova tarkoittaa metsäistä harjua tai harvapuustoista ylänköä. Sana on laina saamen kielestä, jossa roavvi merkitsee vanhaa paloaluetta tai metsäistä vaaraa tai harjua.

Laadukasta asumista luonnon keskellä

Puhdas luonto ja elämän laadun arvostaminen näkyy niin Rovaniemen nykypäivässä kuin tulevaisuuden strategioissakin.Arktikum

Rovaniemi on rauhallinen ja elämänmyönteinen paikka asua ja elää. Monipuolisten palvelujen ja korkean infrastruktuurin lisäksi kaupungin sijainti kahden joen yhtymäkohdassa, vaarojen ja laajojen metsäalueiden ympäröimänä tuo aidon luonnon kaupunkilaisten ja täällä vierailevien päivittäiseen elämään.

Monipuolinen palveluverkko

Lappia-talo Voimakkaasti kehittyvänä hallinnollisena ja kaupallisena keskuksena Rovaniemi houkuttelee myös palvelualan yrityksiä ja kauppakeskuksia sijoittumaan alueelle.

Monipuolisia palveluja tarjoavat virkeän kaupunkikeskustan lisäksi kaupungissa on monipuolinen erikoiskaupan keskittymä. Luotettava ja monipuolinen palvelurakenne ja infrastruktuuri ovat kasvattaneet Rovaniemestä yhden Barentsin alueen merkittävimmistä liike-elämän keskuksista.