Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Ranua

Hillaa Rohkea Ranua - osaamista ja ahkeruutta arvostava itsenäinen kunta. Luonto ja ilmapiiri tarjoavat hyvät edellytykset asukkaiden viihtymiselle ja yritysten menestymiselle
Ranuan rikkaus on erämaiden karussa ja koskemattomassa kauneudessa, kala- ja melontavesissä, jännittävissä retkeilymaastoissa, puhtaissa ja maistuvissa luonnonantimissa, mm. hilloissa ja karpaloissa. Erämaajokien, purojen ja järvien täplittämä Ranua on luonnon ystävälle ehtymätön aarreaitta.

Kunta tunnetaan lapsirikkaana alueena. Väestöstä 0-14 vuotiaita on 20,9 %, 15-64 vuotiaita 60,5 % ja yli 65 vuotiaita 18,6 %.
Ranua tarjoaa asukkailleen laadukkaita perusturvan, opetustoimen ja vapaa-ajan palveluita.

RanuaZoo on kunnan matkailun lippulaiva. Kaiken ikäiset lapset  ja aikuiset ovat tervetulleita nauttimaan eläinpuiston tarjoamista kokemuksista. Eläinpuisto on auki vuoden jokaisena päivänä! 
Karhu

Toiminta-ajatuksena on tarjota lähiseudun asiakkaille ja matkailijoille mahdollisuus pohjoisten ja arktisten eläinten näkemiseen niiden luonnonmukaisessa ympäristössään. Villieläinlajeja on noin 50 - tunnetuin jääkarhu. Kesäaikana on avoinna myös kotieläinpuisto.

 
Ranuan eläinpuisto sisäänkäynti Ranuan eläinpuisto on Lapin johtava perhemat-kailukohde, jossa vierailee vuosittain noin 100 000 asiakasta.
Monipuolisena palvelukeskuksena eläinpuisto tarjoaa myös laadukkaita oheispalveluja koko perheelle. Eläinpuiston yhteydessä toimivat Ranua Zoo Camping sekä Ranua Wildlife Safaris, joka järjestää asiakkaille ohjattuja vierailuja Ranuan erämaahan, villieläinten kotimaisemiin.Kunnassa harjoitetaan perinteisen maatalouden lisäksi monenlaista yritystoimintaa, mm. puun jatko-jalostusta. Kaunis maalaismaisema on Ranuan rikkautta ja antaa mahdollisuuksia myös monenlaisiin harrastuksiin.