Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Posio

Posion alkuperäiset asukkaat olivat lappalaisia. Nimi "posio" tarkoittaa lappalaiskodin peräseinällä olevaa aukkoa, josta saalis heitettiin sisään. Koska aukko oli lappalaisuskomuksen mukaan pyhä paikka, sen käyttö oli naisilta kielletty.
 

Posiolainen maisema

Posion maisemaa Posion maisemaa hallitsevat tunturit, vaarat, suot, laajat havumetsät ja vesistöt. Posiolla on runsaasti puhdasvetisiä järviä, jokia ja puroja. Eräät vesistöalueet sijaitsevat jopa 240 metriä merenpinnan yläpuolella.

Riisitunturin kansallispuistossa sijaitsevat eräät Suomen hienoimmista rinnesoista. Tunturin huippu kohoaa 466 metrin korkeuteen. Korouoman rotkokanjoni on yksi Euroopan syvimmistä hautavajoamista. Se on noin 30 km pitkä ja paikoin yli kilometrin leveä. Sen pystysuorat seinämät ovat jopa 100 metriä korkeat.

Posion kuntastrategia

Vuonna 2015 Posio on pieni, pirteä ja itsenäinen lappilainen kunta, joka tunnetaan ennakkoluulottomasta tavasta järjestää verkottuneesti palvelut asukkailleen. Posio on Lapin houkuttelevin mökkikunta ja sen elinkeinorakenne nojaa useaan tukijalkaan.

Posio on kuntalaisiaan varten. Kunnan tehtävänä on taata kaikille kuntalaisille riittävät ja inhimillisellä etäisyydellä olevat peruspalvelut, joiden pääpaino on ennaltaehkäisevässä näkökulmassa. Näiden lisäksi kunta tukee asukkaidensa hyvinvointia ja työllistymisedellytyksiä rohkealla ja laaja-alaisella elinkeinopolitiikalla.

Tervetuloa Posiolle viihtymään!