Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Pello

Mukava kunta
- meän mielestä rohki hyä

Pello sijaitsee keskellä Pohjoiskalottia, Napapiirillä Tornionjokilaaksossa. Naapurikuntia ovat Kolari, Ylitornio, Rovaniemi ja Ruotsin Övertorneå ja Pajala.
Pellon keskusta ilmasta
Pello ja Ylitornio muodostavat Tornionlaakson seutukunnan. Pellon kunta perustettiin vuonna 1867 Turtola -nimisenä. Nimi vaihtui Pelloksi 1949.
 

Lapsia päiväkodissa

Täällä on ystävällisiä ihmisiä, peruspalvelut vauvasta vaariin, monipuoliset yrittäjäpalvelut sekä yrittäjyyteen kannustava ilmapiiri.

Pellossa on hyviä toimitiloja ja tontteja.  Täällä on edullista ja hyvä asua. 

Pellossa helppo harrastaa
- meilä käytethään koko roppaa

Pellossa voit ammentaa voimaa luonnosta kaikkina vuodenaikoina. Voit harrastaa yksin tai yhdessä. Meillä on kansalaisopiston opintopiirejä sekä järjestöjen ja yhdistysten aktiivista toimintaa. Täällä on monipuoliset latureitistöt ja luontopolut. Ritavalkean laskettelukeskus ympäristöineen on koko perheen ulkoilupaikka. Tornionjoki tarjoaa mahdollisuudet monenlaisiin elämyksiin. Metsästys-, kalastus- ja marjastusmaastot ovat mainiot.  Kalastaja pitelee lohta

Pellossa järjestetään niin kulttuuri-, liikunta- ja muita tapahtumia. Huomattavimmat ovat Pellon hiihdot, jokamiesluokan Poikkinaintiajot ja Oranki Art ympäristötaidenäyttely. Lisäksi järjestetään koiranäyttelyitä ja muutaman vuoden välein maaseutunäyttelyitä.

Pellossa osataan ja yritetään
- met pruuvaama ja freistaama

Yrittäjyydellä on aina ollut tärkeä rooli asukkaiden hyvinvoinnissa. Pellon sijainti Ruotsin rajalla, erinomaisten liikenneyhteyksien varrella antaa oivat mahdollisuudet yrittämiseen. Pellossa onkin yli 300 toimivaa yritystä. Vahvimmat toimialat ovat maa- ja metsätalous, rakentaminen, kauppa, logistiikka, teollisuus ja matkailu. Maksutonta neuvontaa liiketoiminnan eri osa-alueiden kehittämisessä antaa Tornionlaakson Kehitys Oy.

Teollisuushalli