Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Kolari

Kolari sijaitsee Tornionjokilaaksossa keskellä vilkasta rajaseutua. Maamerkkeinä Yllästunturi lähellä Muonion ja Kittilän rajoja, sekä Tornio-Muonionjoki, jonka varrella kulkee Pelloon johtava "lohitie" ja vastarannalla sijaitsee Ruotsin Pajala.

 
  Vaeltajat tunturissa
Kolarin upea luonto tuntureineen ja jokineen takaavat viihtyvyyden niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin kaikkina vuodenaikoina. Puhtaassa luonnonhelmassa voi vaeltaa, marjastaa, sienestää tai vaikka vain nauttia henkeäsalpaavista maisemista.

Mies ja lohi Tornio- Muoniojoessa ja muissa pienemmissä vesistöissä on kalastus antoisa kokemus kaikenikäisille.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tunturit sekä luonnontilaiset metsät ja suot tarjoavat elämyksiä luonnossa liikkujalle.

Monipuoliset harrastusmahdollisuudet

Talviurheiluparatiisina tunnettu Ylläs on kansainvälisen tason matkailukeskus ja sen matkailukylät Äkäslompolo ja Ylläsjärvi tarjoavat elämyksiä, korkeatasoista palvelua ja ainutlaatuisia tapahtumia ympäri vuoden.

Maaseutukulttuuri kukoistaa Kolarin kylissä. Niissä voi tutustua esim. muinaisjäännöksiin, tervahautoihin, seitoihin tai vaikka poronhoitoon.Lapsi ja poro
 

Palvelut ja yritystoiminta

Monipuoliset palvelut ja jatkuvasti kehittyvä yritystoiminta pitävät paikkakunnan vireyden huipussaan. Yhteistyö Ruotsin puolella sijaitsevan Pajalan kanssa on vilkasta sekä rauta-kupari- ja kultamalmilöytöjen myötä on kaivostoiminnan avaaminen molemmin puolin jokea vireillä. Kolariin onkin odotettavasti voimakasta elinkeinoelämän kasvua tulevina vuosina.
 

Kätevästi Kolariin junalla tai lentäen

Rautatien päätepiste on kirkonkylässä, josta on yhteys jokaiselta junalta myös Ylläkselle. Lähimmät lentokentät ovat Kittilässä ja Ruotsin puolella Pajalassa. Juna- ja lentoliikenteen edellytyksiä tultaneen parantamaan, mikä vireillä olevat kaivoshankkeet toteutuvat.