Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Kittilä

 

Palvelut ja luonto lähellä

Kittilä on vireä kuuden tuhannen asukkaan kunta Tunturi-Lapissa. Kittilän sijainti, kattavat palvelut, toimivat kulkuyhteydet ja upea luonto tarjoavat hyvän ympäristön asukkaille, matkailijoille ja yrityksille. Maastoa muokkaavat komeat kolmekymmentä tunturia ja kunnan läpi virtaava suuri ja vapaa Ounasjoki.
 

Vahvat toimialat tuovat työtä ja palveluita

Vahvat toimialat tuovat työtä ja palveluita

Kittilän alueen suurimmat toimialat ovat matkailu ja kaivosteollisuus. Kittilässä sijaitsevat Suomen suosituin ympärivuotinen vapaa-ajankeskus Levi ja Euroopan suurimpiin kuuluva kultakaivos.

Kansainvälisyys onkin merkittävässä roolissa napapiirin yläpuolella sijaitsevan kunnan elinkeinoelämässä. Kittilässä on väkilukuun nähden runsaasti yrityksiä - noin kuusisataa.


Kuva: AV-Lappi 
 

Elinvoimainen kunta

Kittilän kehitys kasvavaksi ja elinvoimaiseksi Lapin kunnaksi on tapahtunut nopeasti viime vuosikymmeninä. Rakentamiseen on investoitu vahvasti. Lentokenttä on vilkastuttanut matkailua ja alueen elinkeinoelämää.

Matkailun myötä nykyaikaisen ja kansainvälisen tunnelman saaneessa Kittilässä perinteinen elämänmeno näkyy kylissä, taiteessa ja tapahtumissa.


  Lumikenkäkävelyä
  Kuva: AV-Lappi
 

Tapahtumia ja tekemistä

Luonto, ohjelmapalveluaktiviteetit, kulttuurikohteet ja ravintolat tuovat alueelle mahdollisuuksia monipuoliseen vapaa-ajan viettoon. Kittilässä on runsaasti harrastusmahdollisuuksia sekä seuroja ja yhdistyksiä.

Useat vuotuiset tapahtumat, kuten Leksan kevätsoitot, Kittilän kesämarkkinat, Levi 24 -pyöräilytapahtuma, Ounasjokijotos, Ruskamaraton, Staalon teatterifestit, World Cup Levi ja monet muut järjestyvät aktiivisten ihmisten panoksella. Kittilässä esiintyy huippuartisteja ja valikoimaa on kamarimusiikista rockiin ja hip hopiin. Monenlaisen tekemisen lisäksi Kittilässä pääsee helposti luonnon rauhaan ja hiljaisuuteen.

Vesimoottorikelkkailua
 Kuva: AV-Lappi

Tervetuloa käymään, ihastumaan ja asumaan Kittilään!