Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Keminmaa

Keminmaa sijaitsee Perämeren pohjukassa, Kemijoen suualueella, molemmin puolin Kemijokea - kaikkien väylien varrella. Kemi-Tornion lentoasema on vieressä, rautatie ja valtatie halkovat kunnan läpi. Ympärivuotiset satamayhteydet ovat lähellä. Ruotsiin on matkaa alle 20 km, maantie- ja rautatieyhteydet Pohjois-Venäjälle kulkevat Keminmaan kautta.
 


Kunta on perustettu 1865 ja vuodesta 1979 lähtien sen nimi on ollut Keminmaa. Kunta on vanhastaan tuttu lohipitäjä ja sen juuret ovat 1800-luvun alkupuolella, jolloin Keminmaa oli koko laajan Kemin Lapin keskus.

1500-luvun alkupuolella rakennettu Pyhän Mikaelin kirkko on käytössä vieläkin kesäaikana.

Keminmaan vanha kirkko

Keminmaassa jalostetaan ja palvellaan

Elinkeinorakenne on hyvin kaupunkimainen. Yksi suurimpia työnantajia on Outokumpu Chromen kaivos Keminmaassa, jossa kromimalmia riittää Tornion terästehtaan tarpeiksi ainakin sadaksi vuodeksi. Keminmaassa on puu- ja taloteollisuutta, jaloteräksen jatkojalostusta, nahka- ja muovituotteiden jalostusta sekä suurteollisuutta palvelevia yrityksiä.

Kauppakeskus Mekka sijoittuu E75-tien välittömään läheisyyteen. Alueella toimii yli 100 yritystä, joissa on liki 1000 työpaikkaa. Palvelutarjonta on hyvin monipuolinen, mm. Citymarket, huonekalu- ja erikoisliikkeitä sekä valtaosa talousalueen autoalan liikkeistä toimii kauppakeskuksessa.

Asu ja viihdy Keminmaalla

Monet valitsevat asuinpaikakseen Keminmaan monipuolisen tonttitarjonnan, hyvän sijainnin sekä alueen palveluiden takia. 
Asuinaluetta Keminmaassa

Esimerkiksi viihtyisällä Pörhölänkankaan asuntoalueella on tarjolla kysyttyjä omakotitontteja. Metsäinen asuinalue on lähellä kuntakeskusta ja palveluita. Koulu on kävelymatkan päässä. Alueella on valaistu ulkoilureitti ja yhteydet merelle tarjoava Kemijoki kala- ja venesatamineen. Kallin laskettelu- ja hiihtokeskus sijaitsee aivan kuntakeskuksen tuntumassa.