Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Kemijärvi

Revontulet Kemijärven kaupungin keskustaa ympäröivät vedet, saaret, vaarat ja tunturit tulivat suomalaisille tutuiksi Taivaan tulet - televisiosarjasta.

Avaruus, yöttömät kesäyöt, Napapiirin kaamoksen hämärä ja hohtavat hanget kiehtovat niin asukkaita kuin matkailijoitakin, ja kaupungin kakkosasuntojen kysyntä ylittää jatkuvasti tarjonnan.

 

Monipuolinen elinkeinoelämä


Kemijärven kaupunki on monipuolinen palvelujen, teollisuuden, kaupan sekä maa- ja metsätalouden keskus.
Puuseppä

Kaupungin sijainti Rovaniemen ja Kuusamon lentokenttien keskellä, kahden päätien varrella ja rautatien päässä on luonut hyviä edellytyksiä elinkeinoelämälle ja matkailulle . Kemijoki ja Kemijärvi toimivat vuosisatojen ajan kulkureitteinä ja kulttuurivaikutteiden välittäjinä, ja tänään ne ovat energiantuotannossa ja virkistyskäytössä. Kaupungissa on toiminut ja toimii monien eri alojen teollisuutta ja palveluja. Meillä on vahva luottamus siihen, että nopeasti kysyntään vastaavat palvelumme ja hyvä asumisympäristö tuovat kaupunkiin yrityksiä jatkossakin.

Hyvää arkielämää asukkaille ja matkailijoille

Kemijärven kaupunkimaisemaa Kemijärvi on laajan alueen palvelukeskus sekä iloisten tapahtumien ja tapaamisten paikka. 

Liikunnan ystäville on kylpylä-uimahalli Poukama, jäähalli Wirta Areena, liikuntahalli, lumisotakilpailut ja reitistöt. Yhdistystoiminta on vilkasta. Kulttuuripitoista virkistystä tarjoavat mm. puunveistotaide, paikalliskulttuuri, sotahistoria, kulttuurikeskus ja musiikkitapahtumat.

Kesäinen Kemijärvi tarjoaa kaupunkikulttuuria sekä päiväretkiä lähialueille Pyhä-Luoston ja Oulangan kansallispuistoihin ja kylämatkailukohteisiin. Talvella Kemijärvellä kelkkaillaan, hiihdetään ja nautitaan kaupungin palveluista, ja ajomatkaa viiteen hiihtokeskukseen on vain 0,5 - 1,5 tuntia (Suomu, Pyhä-Luosto, Salla ja Ruka).