Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Enontekiö

Asumaan Enontekiölle

Saana-tunturi talvella Enontekiön monimuotoinen luonto luo hyvät puitteet asumiselle, yrittämiselle ja vapaa-ajan vietolle.

Matkailu ja muut elinkeinot luovat hyvinvointia ja edellytykset palvelujen kehittymiselle ja uusien työpaikkojen syntymiselle. Enontekiön kylät tarjoavat turvallisen ja maaseutumaisen vaihtoehdon asumiselle. Tarjoamme lapsiperheille päivähoidon, laadukkaan peruskouluopetuksen sekä lukion.

 

Yrittäjyys kunniassa

Nykyisten ja uusien yritysten toimintaedellytyksiä parannetaan kehittämällä tontti- ja toimitilatarjontaa sekä huolehtimalla asuntotonttien riittävästä saatavuudesta.  Saamelaispukuisia ihmisiä

Kunnan elinkeinopalvelut auttavat uusia yrittäjiä liiketoiminnan käynnistämisessä.

Harrastusmahdollisuudet sekä asukkaille että matkailijoille

  Joki ja melojat  Enontekiön luonto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Päiväpatikointipolkuja ja vaellusreittejä on runsaasti ympäri kuntaa.

Mahdollisuudet vesiretkeilyyn ja virkistyskalastukseen ovat erinomaiset: jokia ja tunturijärviä riittää. Hoidettua latuverkostoa on noin 200 km. Hetta Hiihtomaassa voit lasketella, lumilautailla, hiihtää tai pulkkailla. Hetta Hiihtomaasta voit vuokrata välineistöä ulkoiluun. Vauhdin hurmasta nauttiville kelkkailijoille Enontekiöllä on noin 600 km moottorikelkkauria.
Enontekiön kansalaisopiston kurssitarjonnassa on monipuolista viriketoimintaa kaikenikäisille.