Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
Mika Riipi
 
Lapland Above Ordinary

Maakuntajohtajan blogi

Blogit »
Uudenvuodenlupaukseni: 12 arktista aloitetta

Vuosi on vaihtunut ja kevään kalenteri täyttyy nopeammin kuin päivä napapiirillä pitenee. Vuodesta on tulossa vauhdikas: Maakuntauudistuksen valmistelu on lähtenyt nyt toden teolla liikkeelle, uuteen ohjelmakauteen on valmistauduttava ja vaikuttamisessa katse on jo siirrettävä tulevaan hallitusohjelmaan.

Kaiken tämän lappilaisen työn lisäksi työlistaan sattuu vielä kuluvana vuonna kaikkien keskeisten yhteistyöverkostojen vetovastuut: Lappi on sekä Pohjois-Suomen että Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukuntien puheenjohtajamaakunta ja minä toimin lisäksi Suomen maakuntajohtajien puheenjohtajana.

Kirjoittamishaaste: ajatuksia muistikirjasta kaikkien nähtäville

Syksyllä bloggaaminen jäi valitettavan vähälle. En harrasta uudenvuodenlupauksia, mutta tässä tulen kyllä ryhdistäytymään. Kirjoittaminen on mitä mainiointa matka-ajankäyttöä ja reissaamistahan kuluvana vuonna riittää! 

Olen vuosien varrella kerännyt talteen erilaisia ajatuksia ja näkökulmia Lapin kehittämiseen. Niitä on syntynyt hajanaisesti erilaisissa tilaisuuksissa, keskusteluissa ihmisten kanssa ja perehtyessä erilaisiin aiheisiin. Jotkin niistä ovat varmasti jo jossakin ääneen sanottuja; jotkin niistä ovat pieniä ja konkreettisia, jotkin taas laajoja ja varmasti kaukaisiakin. Hajanaisia, avoimia ja raakileita kuitenkin kaikki.

Joulun ja uudenvuoden välipäivinä flunssaa parannellessa selailin muistikirjaani tallennettuja ajatuksia läpi ja mietin, mitä niille tekisin. Muistikirjassani ne eivät ainakaan kasva ja niinpä minulle syntyi ajatus niiden heittämisestä ilmoille. Sellaisenaan, lyhyesti perustellen, kaikkien pohdittavaksi. Vailla suurempaa tavoitetta tai henkilökohtaista intohimoa.  

Niinpä kirjoittamishaastehengessä muiden eteen tulevien asioiden ohessa tulen tänä vuonna julkaisemaan täällä blogissani 12 arktista aloitetta, yhden joka kuukausi. Eihän ilma ääneen sanomisesta kulu!