Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Lappi-sopimus 2018 - 2021

Tervetuloa mukaan keskusteluun

Lappi-sopimusta valmistellaan yhteistyöllä ja osallistamalla. Täältä löydät 14.2. - 28.3.2017 järjestettävien kuuden työpajan keskeisimmät löydökset ja keskustelunaiheet.

www.lappisopimus.net

Blogista löytyvät työpajan pohjalta julkaistava blogikirjoitus sekä linkit työpajoissa tuotettuihin aineistoihin. Haluamme tarjota mahdollisuuden liittyä mukaan keskusteluun myös niille, jotka eivät työpajoihin pääse osallistumaan - tai jos sinulta jää työpajassa sanomatta jotakin tähdellistä. Jokaisen työpajan blogi-kirjoituksen lopusta löytyy kommentointikenttä, johon voi lisätä omat kommenttisi - kaikkien ääni on tervetullut. Vaihtoehtoisesti voit lähettää kommenttisi sähköpostitse osoitteeseen mervi.nikander(@)lapinliitto.fi.

Työpajoja ohjaa kolme pyrkimystä. Haluamme etsiä rohkeita ajatuksia ja ratkaisuja. Muutoksen hyväksymisen lisäksi kannustamme muutoksen tekemiseen. Uskomme, että se, joka on mukana Lappi-sopimuksen valmistelussa, on mukana myös sen toteuttamisessa.

Lisäämme aineistoa näille sivuille työpajojen edetessä.

 

Vaikuta Lapin tulevaisuuteen!

Lappi-sopimusta eli Lapin maakuntaohjelmaa työstetään keväällä 2017 seminaareissa Rovaniemellä. Tervetuloa mukaan!

Mikä Lappi-sopimus?

Lapin maakuntaohjelma eli tuttavallisemmin Lappi-sopimus sisältää Lapin tulevaisuuskuvan 2040 sekä aluekehittämisen strategiset linjaukset vuosille 2018 - 2021.

Maakuntaohjelma on lakisääteinen alueen yhteinen tahdonilmaisu vuosien 2018 - 2021 aluekehittämistoimista ja rakennerahastovarojen suuntaamisesta. Voimassa oleva Lappi-sopimus kattaa vuodet 2014 - 2017.

Lappi-sopimus valmistellaan Lapin liiton johdolla tiiviissä yhteistyössä Lapin ELYn, Pohjois-Pohjanmaan ELY keskuksen rahoitusyksikön, Lapin AVIn, kuntien, oppilaitosten ja tutkimuslaitosten sekä alueen elinkeinotoimijoiden, järjestöjen ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Asiantuntijaryhmänä Lapissa toimii Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR), jonka toimenkuvaa on näin laajennettu rakennerahastotoimintaa laajemmaksi. Maakuntaohjelma hyväksytään Lapin liiton valtuustossa joulukuussa 2017.

"Maakuntaohjelmatyö tähtää maakunnan elinvoiman lisäämiseen yhteisesti sovituilla tavoitteilla osaamisen, elinkeinojen sekä hyvinvoinnin kehittämisessä, tiivistää Lappi-sopimusprosessia vetävä Mervi Nikander Lapin liitosta.

Työpajat keväällä 2017 Rovaniemellä

  • Aktinen talous 14.2.2017
  • Työn, osaamisen ja innovaatiotoiminnan muutos 21.2.2017
  • Menestyksen välineet 28.2.2017
  • Hyvinvointi 14.3.2017
  • Saavutettavuus 21.3.2017

Lisätietoa:

Strategiapäällikkö Mervi Nikander, p. 050 444 5606, mervi.nikander@lapinliitto.fi

 

Maakuntastrategian 2040 visio 

"Lappi on kansainvälinen,
kehittyvä ja inspiroiva
arktisen liiketoiminnan,
koulutuksen ja tutkimuksen keskus sekä
arktisten alueiden
tunnetuin matkailukohde.

Lapissa on hyvä olla ja asua."
 

     Maakunnallinen suunnittelujärjestelmä