Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Lapin liiton esittely

Olemme innostunut, Lapille positiivista potkua antava
tehemä pois -joukkue. Edistämme Lapin menestystä ja lappilaisten hyvinvointia.

Lapin liitto on Suomen pohjoisimman ja maantieteellisesti laajimman maakunnan kehittäjä, kaavoittaja ja edunvalvoja. Lapin liitto on kuntayhtymä, jonka omistajia ovat kaikki Lapin 21 kuntaa.

Lapin liitto johtaa kansallista ja EU:n rakennerahastoihin liittyvää aluekehittämisohjelmatyötä Lapissa. Liitto vastaa maakuntakaavoituksesta sekä toimii keskeisesti maakunnan kansainvälisessä yhteistyössä. Lapin liitossa toimii myös Lapin pelastuslaitos, joka vastaa maakunnan alueellisesta pelastustoimesta.

Lapin liittoa johtaa maakuntavaltuusto ja maakuntahallitus, jonka apuna toimii liiton toimisto maakuntajohtajan johdolla. Maakuntajohtajan tukena toimii vastuualuepäälliköistä, viestintäpäälliköstä sekä henkilöstön edustajasta koostuva johtoryhmä. Johtoryhmä kokoontuu parin viikon välein pääsääntöisesti maanantaisin.

Lapin liiton johtoryhmän jäsenet:
Maakuntajohtaja Mika Riipi, kehittämisjohtaja Päivi Ekdahl, hallintojohtaja  Raimo Holster, yhteysjohtaja Mervi Nikander, viestintäpäällikkö Jenni Lintula, suunnittelujohtaja Riitta Lönnström, pelastusjohtaja Markus Aarto ja henkilöstönedustajana aluesuunnittelija Olli Rönkä .

Tutustu tarkemmin Lapin liiton toimintaan, organisaatioon sekä Lapin seutukuntiin ja kuntiin.