Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Euroopan alueen yhteistyö

Arctic Smartness 

EU-yhteistyössä Lapin liiton rooli on laajentunut viime vuosina erityisesti  Arctic Smartness  -yhteistyömallin ansiosta, joka on lisännyt Lapin tunnettuutta ja vahvistanut verkostoja EU:n suorien rahoitusinstrumenttien maailmassa.

Arctic Smartness -toimintamalli on tuonut Lapille hyvin näkyvyyttä, mikä on tärkeää koskien meille uusia rahoitusinstrumentteja. Näkyvyys EU:ssa mahdollistaa myös lappilaisen kädenjäljen EU:n linjauksissa.

Arctic Smartness yhteystyön tuloksena syntyneet klusterit katsovat tavanomaisten rajojen yli, panostavat yhdessä luomiseen, ottavat kaiken irti alueellisesta asiantuntemuksesta ja verkostoituvat yli organisaatiorajojen.

Viisi Lapin klusteria ovat: Arktinen teollisuus ja kiertotalous, Arktinen älykäs maaseutuverkosto, Arktinen muotoilu, Arktinen turvallisuus ja Arktiset kehittämisympäristöt ovat saavuttaneet eurooppalaista tunnustusta kehittämistyöstään.

 

 

 Itä- ja Pohjois-Suomen aluetoimisto

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Brysselissä valvoo Lapin, Etelä-Savon, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon toimijoiden etuja. EU-toimisto parantaa maakuntaliittojen kanssa yhteistyössä tehtävän edunvalvonnan kautta Itä- ja Pohjois-Suomen elinkeinoelämän kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä.