Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Rajat ylittävät EU-ohjelmat

Lapin liitto on mukana toteuttamassa useita rajat ylittävää yhteistyötä edistäviä EU-ohjelmia. EU:n, Suomen ja Lapin yhteisenä tavoitteena on niiden avulla edistää EU:n yhtenäisyyttä ja häivyttää rajoista johtuvia esteitä, edistää hyvää yhteistyötä sekä EU:n sisä- ja ulkorajojen rajojen yli ja vahvistaa Lapin kilpailukykyä ja elinolosuhteita hyödyntämällä rajat ylittävän yhteistyön mahdollisuuksia.

 

Muiden muassa seuraavat ohjelmat tarjoavat rahoitusta rajat ylittäviin hankkeisiin:

 

Kolarctic ENPI CBC -ohjelmalla edistetään rajat ylittävää yhteistyötä Pohjoiskalotin ja Luoteis-Venäjän välillä. Lapin liitto toimii ohjelman hallintoviranomaisena.

 

Interreg IV A Pohjoinen toimii Pohjoiskalotin alueella. Sen hallintoviranomaisena toimii Norrbottenin lääninhallitus Ruotsissa . Lapin liitossa sijaitsee ohjelman informaatiopiste joka palvelee erityisesti suomalaisia rahoituksen hakijoita. 

 

Pohjoinen Periferia (Northern Periphery) ohjelman alueeseen kuuluu laajoja alueita Pohjois-Euroopasta, sekä esimerkiksi Islanti. Ohjelmalla on kansallinen kontaktipiste Lapin liitossa.

 

Itämeren ohjelma Baltic Sea Region Programme 2007-13 on yksi EU:n Interreg V B-ohjelmista. Siinä ohjelma-alue levittäytyy laajalle Pohjois-Eurooppaan, mm. Suomi kuuluu kokonaisuudessaan ohjelma-alueeseen.