Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lapin kuntajohtajat tukevat Lapin matkailuparlamenttia: Matkailu auki NYT

Kannanotto
Lapin kuntajohtajat ja Lapin liitto
5.11.2020

Lapin kunnat ja Lapin liitto vetoavat Lapin matkailuparlamentin tavoin valtioneuvostoon, että Lapin matkailutoimijoiden elinkeinon harjoittaminen mahdollistetaan. Lapin matkailuelinkeino on suunnitellut koronaturvalliset matkailukäytävät yhteistyössä THL:n ja sairaanhoitopiirien kanssa. Lapissa on valmius toteuttaa koronaturvallista matkailua NYT.

Vuoden lappilainen matkailuteko -palkinnon saanut infektioylilääkäri Markku Broas sanoo Lapin Kansassa (30.10.2020), että Lapin matkailuväki tekee vahvasti töitä matkailun elpymisen eteen. Lapissa on panostettu terveysturvallisen matkailun kehittämiseen. Terveysturvalliset toimintatavat ovat avainasemassa matkailun toipumisessa kriisistä.

Lapin matkailun arvo on ollut vuositasolla yli miljardi euroa. Arvioiden mukaan kansainvälisten matkailijoiden puuttuminen voi jopa puolittaa matkailutulon. Tämä olisi merkittävä menetys Lapin matkailulle ja koko Suomelle sekä erityisesti Lapin matkailupainotteisille kunnille.

Matkailun ahdingon vaikutukset Lapin kunnissa näkyvät jo nyt ja pitkittyessään se aiheuttaa alueelle työttömyyttä ja verotulojen menetyksiä. Se vaikuttaa väistämättä Lapin kuntien kykyyn tuottaa arjen palveluja yhdenvertaisesti koko Suomessa.

Lapin kunnat ja Lapin liitto vetoavat valtioneuvoston meneillään oleviin neuvotteluihin, että Lapissa voidaan jatkaa terveysturvallisen matkailuelinkeinon harjoittamista.

Alkuperäinen Lapin matkailuparlamentin julkilausuma: https://www.lme.fi/lme/ajankohtaista/lapin-matkailuparlamentin-julkilausuma.html

Lisätietoja:

Lapin kuntajohtajaverkoston puheenjohtaja, Sallan kunnanjohtaja Erkki Parkkinen, p. 0400 393 987

Maakuntajohtaja Mika Riipi, p. 044 767 4200


05.11.2020 16:09
Lataa PDF-muodossa