Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Tutustu tämän kesän harjoittelijoihimme, Minnaan ja Piiaan

Harjoittelijana Lapin liitolla - Minnan tarina

"Työskentelin harjoittelijana Lapin liitossa kesällä 2020 kolmen kuukauden ajan Green Deal-hankkeen parissa. Olen gradua vaille valmis hallintotieteiden maisteri Lapin yliopistosta ja pääaineenani opiskelen johtamisen psykologiaa. Päädyin Lapin liittoon monien sattumien kautta. Korona-tilanteen vuoksi kansainvälistä harjoitteluani Kööpenhaminassa jouduttiin lykkäämään ja satuin samoihin aikoihin saamaan Lapin yliopistolta sähköpostia, jossa ilmoitettiin Lapin liitolla avoinna olevista kahdesta harjoittelupaikasta. En jäänyt pohdiskelemaan asiaa sen enempää, vaan laitoin välittömästi sähköpostia Lapin liiton yhteysjohtajalle ja etähaastattelussa istuinkin jo seuraavana päivänä. Harjoittelu alkoikin jo viikon kuluttua valinnasta ja nyt tätä kirjoittaessa tuosta hetkestä on kulunut jo kolme kuukautta. Valintaani edesauttoi yliopistolta saamani harjoitteluapuraha, joka oli vaatimus harjoittelijaksi valituksi tulemiselle."

Löydät Minnan blogin kokonaisuudessaan Lapin luotsin sivuilta tästä osoitteesta https://lapinluotsi.fi/news-article/harjoittelijana-lapin-liitolla-minnan-tarina/ .

Harjoittelijana Lapin liitolla - Piian tarina

"Olen Kenttälän Piia, harjoitteluraporttia vaille kasvatustieteen maisteri. Sivuaineina olen opiskellut kasvatuspsykologiaa ja kulttuurihistoriaa ja tulipa myös opettajan pedagogiset opinnot tehtyä viime vuonna. Olen tällä hetkellä Lapin liitolla harjoittelijana. Olen täältä Rovaniemeltä kotoisin, vaikka välillä on tullut käytyä myös muualla asumassa ja melko pian tullut palattua tänne takaisin. Kai se niin on, että sitä voi lähteä Lapista, mutta Lappi ei lähde sinusta.

Lapin liitto etsi voucher-harjoittelijaa ja onnekseni minulla oli onnekseni voucher ja harjoittelupaikka vielä löytämättä. Lapin liitolla san tehdä ajankohtaista, kansainvälistä ja mielenkiintoista hanketyötä.

Lappi on Suomen kansainvälisin maakunta ja Lapin liiton tehtävänä on vastata mm. aluekehitysrahoituksesta, edunvalvonnasta ja maakuntakaavasta.

Minä teen harjoitteluni Tulevaisuuskuvat maakunnan koronan jälkeiseen kestävään kasvuun lyhyellä ja pitkällä aikavälillä-hankkeessa, jossa suunnitellaan Lapin maakunnan Korona Exit -tiekartta kahdelle - viidelle vuodelle ja päivitetään Lapin tulevaisuuskuvat 2040 vastaamaan uutta tilannetta ja ilmiöitä sen taustalla."

Myös Piian blogiin voit tutustua kokonaisuudessaan Lapin luotsin sivuilla https://lapinluotsi.fi/news-article/harjoittelijana-lapin-liitolla/ .

 


01.09.2020 16:22
Lataa PDF-muodossa