Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lapin maakuntahallitus vaatii nopeita toimia matkailun tueksi

Lapin maakuntahallitus kävi kokouksessaan maanantaina 24.8.2020 keskustelua koronatilanteesta ja erityisesti tulevan talven tilanteesta. Lapin Kauppakamari ja Lapin Matkailuelinkeinon liitto (LME) toteuttivat matkailuyrityksille kyselyn, joka osoittaa tulevan talvikauden olevan kriittinen matkailualan tulevaisuudelle: 60% vastaajista ei jatka toimintaansa 10 kk pidempään, jos ulkomaisia asiakkaita ei tule lainkaan talvikaudella 2020-2021. Maakuntahallitus vaatii yksimielisesti hallitukselta pikaisesti toimia, joilla elinkeinoa ja työllisyyttä uhkaava kriisi voidaan välttää.


"Nyt tarvitaan paitsi riittäviä resursseja testaamiseen niin myös aktiivisia toimia lentoliikenteen hallittuun ja turvalliseen avaamiseen. Charter-liikenteen mahdollistaminen erikseen sovituista kohteista Lappiin on nyt välttämätöntä ja päätös on tehtävä kiireisesti", linjaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Markus Lohi.

"Lapin matkailuelinkeinossa on tehty laajaa varautumistyötä ja elinkeino on tiukasti sitoutunut kansainvälisen matkailun hallittuun avaamiseen yhteistyössä viranomaisten kanssa. Hallituksen tulisi pikaisesti käydä yhteiseen pöytään sopimaan konkreettisista toimenpiteistä", vaatii maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Heikki Autto.

"Lapin matkailua on rakennettu pitkäjänteisesti ja kestävästi usean vuosikymmenen ajan. Mikäli nyt ei toimita päättäväisesti, jälleenrakennus voi kestää koko kuluvan vuosikymmenen. Työttömyyden ja verotulojen menetysten vaikutukset olisivat kestämättömiä paitsi alue- niin myös valtiontalouden tasolla", toteaa maakuntajohtaja Mika Riipi.

 

Lisätietoja:

Markus Lohi
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
0400 692682

Heikki Autto
Maakuntahallituksen varapuheenjohtaja
050 5123874

Mika Riipi
Maakuntajohtaja
044 7674200

Lapin Kauppakamarin tiedote aiheesta

Lapin matkailuelinkeinon liiton tiedote aiheesta


25.08.2020 08:04
Lataa PDF-muodossa