Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Maakunnat keskustelivat valtiovarainministeri Matti Vanhasen kanssa lentoliikenteen tilanteesta

Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntaliittojen, alueen keskuskaupunkien ja elinkeinoelämän edustajia oli tapaamassa eilen 24.6.2020 valtiovarainministeri Matti Vanhasta. Tapaamisessa keskusteltiin lentoliikenteestä.

 
Etäyhteydellä järjestettyyn kokoukseen osallistuivat maakuntien liittojen, keskuskaupunkien ja elinkeinoelämän edustajat Lapista, Kainuusta, Keski-Pohjanmaalta, Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta. Lappia edusti maaakuntajohtaja Mika Riipi, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen ja Lapin Kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Rautajoki.


Reittiliikenne maakuntakentille on käynnistettävä mahdollisimman pian

Kuuden maakunnan edustajat veivät valtiovarainministerille yksituumaisen viestin, että Finnairin reittilentoliikenne Joensuuhun, Kajaaniin, Kemi-Tornioon, Kokkola-Pietarsaareen ja Jyväskylään on käynnistettävä mahdollisimman pian ja kaupalliselta pohjalta. Tämä on erittäin tärkeä asia maakuntien elinvoimalle ja vientiyritysten kilpailukyvylle. Epävarmuuden jatkuminen lentojen käynnistymisestä heikentää vakavalla tavalla toimintaympäristön ennustettavuutta ja tulevaisuuden suunnittelua.

"Meri-Lappi tekee nykyisin noin 8 prosenttia koko maan viennistä, lisäksi Polar King Kemi on miljardiluokan investointi ja matkailun kasvu on ollut Meri-Lapissa todella kovaa. Nyt, jos koskaan on varmistettava, että saavutettavuudesta ei tule pullonkaula Koronan jälkeiseen kasvupotentiaaliiin", sanoo Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi.

Valtiovarainministeri kiitti maakuntien delegaatiota vahvasta ja perusteellisesta viestistä ja jakoi huolen lentoyhteyksien tulevaisuudesta. Ministeri vakuutti valtioneuvoston olevan sitoutunut neljännen lisätalousarvion kirjaukseen, jonka mukaan hallitus huolehtii nykytasoisen lentoasemaverkoston säilymisestä ja tarkastelee kaikkia käytössään olevia vaihtoehtoja kotimaan lentoyhteyksien turvaamiseksi Joensuuhun, Kajaaniin, Jyväskylään, Kokkola-Pietarsaareen ja Kemiin.


Lisätietoja:
Maakuntajohtaja Mika Riipi, puh. 044 767 4200


25.06.2020 15:08
Lataa PDF-muodossa