Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lämpimästi tervetuloa matkailemaan vastuullisesti koronaturvallisessa Lapissa

Lapin kuntajohtajat toivottavat matkailijat ja mökkeilijät jälleen tervetulleeksi Lappiin koronavarotoimet huomioiden. Kyselyjen mukaan suomalaiset haluavat tänä kesänä paikkoihin, joissa on tilaa, ja Lapista näitä löytyy, kertovat Lapin kuntajohtajat, Lapin liitto ja Lapin Yrittäjät yhteisessä kannanotossaan.

Lapissa vastuulliset matkailutoimijat osaavat toimia oikein, ohjeistaa ja auttaa matkailijoita koronaturvalliseen lomailuun. Lapin kuntajohtajat yhdessä Lapin liiton ja Lapin Yrittäjien kanssa toivovatkin, että sosiaali- ja terveysministeriö tarkentaisi näiltä osin suosituksiaan. Suositusten tulee olla linjassa ravintoloiden avaamisen ja muiden rajoitteiden purun kanssa. Koronaturvallista kotimaan matkailua on nyt tärkeää tukea, jotta matkailuyrityksiä saadaan selviämään koronakriisin yli.

Myös Lapin sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Markku Broas tukee kuntajohtajien viestiä. Ylilääkäri Broas kommentoi asiaa Helsingin Sanomissa torstaina 28. toukokuuta:

"Tällä hetkellä Suomessa tilanne on kauttaaltaan niin rauhallinen, että tartuntojen syntyminen voidaan minimoida noudattamalla koronaohjeita", Broas sanoo. Tärkeää on myös, että matkalle lähdetään terveenä ja oireettomana ja lisäksi testeihin hakeudutaan matalalla kynnyksellä.

Lapin sairaanhoitopiirissä viimeisin maakunnan sisäinen tartunta havaittiin noin kuusi viikkoa sitten. Alueen sairaanhoitopiirit ja muut viranomaiset sekä yritykset ja järjestöt yhdessä laajan lappilaisen toimijajoukon kanssa laativat parhaillaan ohjeita siitä, kuinka tartuntariskiä voidaan pienentää esimerkiksi ravintoloissa, hotelleissa ja retkillä.

Lisätietoja:

Lapin kuntajohtajaverkoston puheenjohtaja, Sallan kunnanjohtaja Erkki Parkkinen, p. 0400 393 987
Maakuntajohtaja Mika Riipi, p. 044 767 4200
Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo p. p. 040 039 2139
Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas, p. 050 347 2387

29.05.2020 16:02
Lataa PDF-muodossa