Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Suomi ei saa pysähtyä – päärata tarvitsee rahoitusta

Junaparlamentissa 19. maaliskuuta 2020 Helsingissä kerrotaan, miksi junien pitää kulkea Helsingistä Lappiin ja Lapista Helsinkiin. Miksi olemme raideliikennehankkeissa Ruotsia jäljessä? Päärata on Suomen rautatieverkon päälinja, joka ulottuu Helsingistä Tampereen ja Oulun kautta Tornioon. Se yhdistää henkilö- ja tavaraliikenteessä pääkaupunkiseudun, Satakunnan, Hämeen, Pirkanmaan, Pohjanmaat sekä Keski- ja Pohjois-Suomen. Panostukset päärataan vaikuttavat koko Suomeen - ja Eurooppaan. Nyt kaikki päärataan liittyvä tieto on myös koottu yhdelle verkkosivulle: www.paarata.fi

Junaparlamentissa pureudutaan päivän polttaviin pääradan kysymyksiin ja haetaan vastauksia ja kehittämisratkaisuja muun muassa siihen tarvitaanko lentorataa tai uutta ratalinjausta Helsinki-Tampere -välillä, mikä on Suomi-rata -yhtiö ja miksi Suomen päärata on tärkeämpi investointikohde kuin Turun tunnin juna.

Junaparlamentti on suunnattu kansanedustajille, liikenneviranomaisille ja kaikille päärataryhmän sidosryhmille Uudeltamaalta Lappiin asti. Median edustajat ovat tervetulleita paikalle.

Tilaisuuden juontaja, toimittaja Jussi Lähde haastaa paikalla olevat kansanedustajat minuutin mittaisiin puheisiin, jossa he saavat esittää näkemyksiään pääradan puolesta tai vastaan. Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa 16 vuotta toiminut kansantaiteilija Mikko Alatalo esittää junaparlamentissa uuden pääratalaulun. Tarjolla myös kahvia ja pientä purtavaa.

Junaparlamentti 19.3.2020 klo 12.30 - 14.30
Pikkuparlamentin kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki
Junaparlamentin tarkempi ohjelma löytyy tästä linkistä (PDF).

 

Suomen pääradan edunvalvonnalle näkyvyyttä uusilla verkkosivuilla

Kaikki päärataa koskeva aineisto on nyt koottu yhteen paikkaan, verkkosivuille osoitteeseen www.paarata.fi . Ratainvestointien tulee edistää ihmisten ja tavaroiden liikkumista, työllistymistä sekä ilmastotavoitteiden ja päästövähennysten toteuttamista. Uusi verkkosivusto nostaa esiin tärkeitä perusteluja, jotka tukevat näitä tavoitteita.

Pääradan liikennemääriä, kehittämistarpeita ja infomateriaalia löytyy sivuilta sekä yhteysväleittäin sekä jatkoyhteyksien osalta. Sivustolla julkaistaan ajankohtaisia uutisia ja blogitekstejä. Sisältö täydentyy ajan kuluessa.


Lisätietoja Junaparlamentista:
Pirkanmaan liitto Jouni Koskela, edunvalvontapäällikkö p. 050 527 2129
Hämeen liitto Jouko Ylipaavalniemi, yhteysjohtaja p. 050 327 2837
Pohjois-Pohjanmaan liitto Jussi Rämet, suunnittelujohtaja p. 040 586 3877

Lisätietoja valtakunnallisesti pääradasta:
Päärataryhmän pj. maakuntajohtaja Esa Halme, p. 040 500 3531
Päärata+ -hankkeen projektipäällikkö Jouni Koskela, p. 050 527 2129
Liikennesuunnittelija Mikko Vallbacka, p. 044 735 1141

Lisätietoja pääradasta Lapin osalta:
Suunnittelujohtaja, arkkitehti Riitta Lönnström, p. 0400 240 504
Aluesuunnittelija Kaisa Kinnunen, p. 040 480 1719

Päärataryhmän yhteystiedot:
https://paarata.fi/yhteystiedot/

Sivuston osoite:
https://paarata.fi/


14.02.2020 08:20
Lataa PDF-muodossa