Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lapin liiton valtuusto hyväksyi ensi vuodelle säästöbudjetin

Lapin liiton syysvaltuusto kokoontui maanantaina 25. marraskuuta Rovaniemellä. Valtuuston listalla oli muun muassa Lapin liiton ja Lapin pelastuslaitoksen budjetit vuodelle 2020. Pitkään tarkastelematta olleita luottamushenkilöiden palkkioita nostettiin muun Suomen maakuntaliittojen tasolle. Lapin liitossa on tiedossa sopeuttamistoimenpiteitä ja organisaation toiminnan tarkastelua ensi vuonna. Lapin pelastuslaitoksen budjetti vuodelle 2020 on käytännössä alijäämäinen.

 
Lapin liiton valtuuston esityslista on luettavissa verkkosivuilla.

Lapin liiton valtuuston kokous hyväksyi listalla olleet asiat yksimielisesti. Lapin liiton valtuutetut nostivat puheenvuoroissaan esiin erityisesti väestömuutoksen, Lapin veto- ja pitovoiman, yhteydet ja saavutettavuuden sekä kestävään kehitykseen liittyvät teemat kuten ilmastonmuutoksen, vähähiilisyyden ja vastuullisuuden. Lapin liiton hallintoa ja taloudenpitoa kiiteltiin.

Kuntayhtymänä Lapin liiton budjettiin vaikuttaa kuntien haastava taloustilanne. Lapin maakuntajohtaja näkee useamman vuoden jatkuneessa säästöpaineessa riskejä:

”Meillä ei käytännössä ole särkymävaraa henkilöstössä. Samaan aikaan aluekehityksen ja edunvalvonnan osalta tarvitsemme vahvaa panostusta. Aiomme ensi vuoden aikana tarkastella Lapin liiton toimintaa ja prosesseja ja siksi edessä on myös YT-neuvottelut.”

 

Lapin pelastuslaitoksen nollabudjetti haastaa pelastustoiminnan

Lapin pelastusjohtajan Martti Soudunsaaren mukaan pelastuslaitoksen nollabudjetti haastaa jo pelastustoiminnan. Lappi on kolmaosa koko Suomen pinta-alasta ja matkailu tuplaa väkiluvun sesonkina. Pelastustehtäviä ja omaisuusvahinkoja tulipaloissa on Lapissa selkeästi enemmän kuin keskimäärin maassamme.

"Vakavia henkilövahinkoja Lapissa tapahtuu miltei kaksi kertaa Suomen keskiarvoa enemmän, pelastuskaluston investointimenot ovat puolestaan Suomen pienimmät, vain 3,50 € per kunnan asukasluku", toteaa pelastusjohtaja Martti Soudunsaari.

 

Lisätietoja:

Maakuntajohtaja Mika Riipi
p. 044 767 4200

mika.riipi(at)lapinliitto.fi

 

Pelastusjohtaja  Martti Soudunsaari           

p. 040 561 2020 

martti.soudunsaari(at)lapinpelastuslaitos.fi

 


26.11.2019 08:16
Lataa PDF-muodossa